Duvel Groen

€ 1,45

Direct leverbaar !

Statiegeld: € 0,10

Deze bijzondere Duvel groen is een opvallende verschijning in slanke 25 cl fles. Geen alcoholvrij maar een volle blonde schone met een alcohol percentage van 7.5% en robust van smaak. Uiteraard iets minder vol dan zijn grote broer maar wel erg lekker.

 

Duvel is een natuurlijk bier met een subtiele bitterheid, een verfijnd aroma en een uitgesproken hopkarakter. Het aparte brouwproces, dat zo’n 90 dagen duurt, garandeert een pure stijl, een delicate pareling en een aangename alcoholzoete smaak.

Gerst is het belangrijkste ingrediënt van Duvel. Gemoute gerst  wordt tot kiemen gebracht en zetmeel breekt af tot suikers. Deze suikermassa heet wort. In een volgende stap wordt de wort gekookt. Het bier krijgt zijn typische bitterheid door de toevoeging van verschillende aromatische hopsoorten uit Slovenië en Tsjechië. Nadien zorgt een centrifuge ervoor dat alle hopresten verdwijnen. 

Duvel gist voor een eerste keer in kuipen, bij 20 tot 26°C. De brouwer gebruikt hiervoor zijn eigen kweekcultuur. De oorspronkelijke giststam is afkomstig uit een lokale brouwerij in Schotland, die Victor Moortgat in de jaren 1920 zelf selecteerde. Na de rijping in de lagertanks, waar het bier wordt afgekoeld tot -2°C, is de drank klaar om te bottelen. Door de toevoeging van extra suikers en gist hergist het bier opnieuw in de fles. Dat gebeurt in de warme kelders (24°C) en duurt twee weken. Nadien komt het bier terecht in koude kelders, waar het zes weken rijpt.

Een team van bierspecialisten controleert dagelijks het proces door middel van smaakanalyses. Pas wanneer Duvel na 90 dagen zijn rijke smaakpalet heeft bereikt, mag het de brouwerij verlaten

Meer informatie
Locatie A 5
Land België
Inhoud 25 cl
Statiegeld € 0,10
Gewicht 0.6000
Alcoholpercentage in % 7.5
Brouwerij Duvel Moortgat
Type bier Blond
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Duvel Groen
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.