Dunvilles VR Single Malt 10 Year Old Irish Whiskey

70 cl

Dunvilles VR Single Malt 10 Year Old Irish Whiskey

70 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 54,95
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Merken Dunville
Land Ierland
Leeftijd 10
Inhoud 70 cl
Alcohol % 46 %
Type Irish
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

Dunvilles VR Single Malt 10 Year Old Irish Whiskey is een Ierse whiskey van de Dunville & Co Ltd., een merk wat een comback aan het maken is met deze mooie 10 jaar oude whisky. Hij heeft een heerlijke smaak van zachte rozijnen en ierse caramel met een peperige pikante ondertoon, op de neus heeft hij heerlijke aroma's van verse groene appels en pas gemaaid gras met een tropische notitie. In de mond is hij heerlijk zacht en zoet met hinten van bubblegum, zuurtjes en een hint van crème brulee.

Geschiedenis:

Opgericht in 1801 te Belfast, Dunville lanceerde haar bekendste pot-still whiskey in 1837 - de premie VR, vernoemd naar koningin Victoria. Het bedrijf ging naar Belfast naar de grootste productie-installatie, de Royal Irish Distilleries, gebouwd in 1869. Het hoofdkantoor was in Arthur Street, Belfast, waar het Café Vaudeville zich nu bevindt. Het bedrijf bleef groeien en de whisky werd wereldwijd verscheept.

Dunville heeft uiteindelijk zijn deuren gesloten in 1935. In de vroege jaren zeventig van de vorige eeuw dacht de onderneming (Dunville en Co Ltd) en het merk "Dunville",  nieuw leven in te blazen. Helaas dacht, als gevolg van inconsistenties in een regelmatige aanvoer van Ierse whiskey uit andere distilleerderijen kon het merk nooit echt van de grond af komen.

De Echlinville distilleerderij werd een licentie verleend voor het destilleren van Dunville en is nu trots op een premie whisky te produceren voor dit werkelijk Noord-Ierse label en om het de herkomst die het verdient in onze geschiedenis van whisky maken geven.