Duits & Lauret Stout

€ 1,99

Direct leverbaar !

Duits & Lauret Stout is een zeer complex, donker en vol smakend bier met aroma's van koffie en donkere chocolade. In de smaak een duidelijk geroosterd accent met een heerlijke bitterheid. Duits & Lauret Stout is een bier van hoge gisting met een alcoholpercentage van 6,5 %. 

Tip:

Licht gekoeld serveren, op een temperatuur tussen de 12 en de 14 graden.

Geschiedenis:

Daniëlle Duits en Marco Lauret zij in 2006 begonnen met het brouwen van bier, naast hun eigen baan Daniëlle als psycholoog/hoofd behandeling en Marco als fysiotherapeut met eigen praktijk. Met een mobile brouwinstallatie van 60 liter brouwden zij regelmatig nieuwe bieren.

In 2009 hebben Duits en Lauret de samenwerking gezocht met een proefbrouwerij in Lochristie en hebben daar als eerste de Stout laten brouwen welke tijdens de Week van de Smaak in Utrecht is gepresenteerd.

In 2010 zag het tweede bier het levenslicht, de Blond wordt gebrouwen waarna er in 2011 de dubbelbock volgde. De speciaal bieren krijgen aandacht van het grote publiek met een jaarlijkse groei van 30% zaten zij in 2014 al op 500 hectoliter per jaar.

Ondertussen in 2015, vele jaren later is Duits & Lauret eigenaar geworden van Fort Everdingen, aangekocht voor maar liefst 1,- ( één euro ) vanhier uit gaan zij niet alleen bier brouwen maar zetten naast de brouwerij ook een proeflokaal en winkel met streekproducten op zo dat zij gasten kunnen ontvangen en hen met hun bieren kunnen kennis maken en producten uit de streek.

De installatie die zij nu gaan gebruiken kan 12 hectoliter aan en zal in eerste instantie gebruikt gaan worden voor het vullen van vaten en tanks.

Meer informatie
Locatie D7
Land Nederland
Inhoud 33 cl
Gewicht 0.6000
Alcoholpercentage in % 6.5
Brouwerij Duits & Lauret
Type bier Stout
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Duits & Lauret Stout
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.