Domaine Ventenac Rosé

€ 5,95

Direct leverbaar !

Domaine Ventenac Rosé, wijn uit de Carabès streek te Frankrijk is een Rosé die vier druifsoorten bevat, namelijk de cabernet sauvignon, grenache, syrah en de cinsault rendement. De wijn ondergaat tijdens de productie geen malolactische gisting, maar 2 maanden op de lie, in de inox tank. In de neus zeer expressief met aroma’s van aardbei en framboos. De smaak is fris en aromatisch.

Drankgigant adviseert u deze rosé binnen een jaar na aankoop te nuttigen, omdat na een jaar de mogelijkheid aanwezig is dat de kwaliteit achteruit gaat. De ideale serveertemperatuur is 8 graden.

Geschiedenis:

In 1973 zijn Alain Maurel en zijn vader begonnen met het produceren van wijn. Zij begonnen toen der tijd met een wijngaard van 13 hectare, tegenwoordig heeft Domaine Ventenac 110 hectare aan wijngaarden. Kwaliteit en respect zijn de basisbegrippen waar de wijnen aan moeten voldoen. Zo produceren ze wijnen volgens de duurzame Terra Vitis methode.

Domaine Ventenac heeft het punt bereikt waarbij de kinderen en de schoonzoon van Alain Maurel de organisatie overnemen. Uiteraard willen zij ook de basis begrippen in stand houden en net zoveel succes boeken als het voorgaande decennia.

Meer informatie
Merk Domaine Ventenac
Inhoud 75 cl
Alcoholpercentage 12.5 %
Land Frankrijk
Type wijn Rosé
Smaak wijn Fruitig
Type druif Cabernet Sauvignon, Cinsault, Grenache Gris, Syrah
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.