De Kuyper Citroenbrandewijn

50 cl

De Kuyper Citroenbrandewijn

50 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 7,95
  • Vanaf 6 voor € 7,70 per stuk
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Inhoud 50 cl
Alcohol % 25 %
Land Nederland
Merk De Kuyper
Soort / Type Brandewijn
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

De Kuyper Citroenbrandewijn is een brandewijn van hoge kwaliteit zoals we van De Kuyper gewend zijn. De drank wordt nog op de traditionele wijze bereidt met behulp van koperen ketels, uiteindelijk heeft de citroenbrandewijn minimaal 1 jaar gerijpt om smaken en aroma’s tot volwassenheid te laten ontwikkelen. De Kuyper Citroenbrandewijn smaak precies zoals je zou verwachten, lekker met volle tonen van citroen!

Ook heeft de Kuyper onder zijn naam nog andere merken in de drankenwereld, zoals:

-Drop shot
-Big shot
-Hot Shot
-Mandarine Napoleon 

Geschiedenis

De Kuyper is in 1695 opgericht in Horst door Petrus de Kuyper en Anna Custers. Petrus stamt af van het deels adellijk geslacht ‘De Kuijper’.

In 1729 verhuisde het bedrijf naar Rotterdam. Daarnaast kochten ze een branderij in Schiedam, waar toen al meerdere distilleerderijen zaten.

De Kuyper was vooral gericht op de export van hun producten. In Londen zat een hele belangrijke afnemer van hun producten, namelijk Matthew Clark & Sons. Dit bedrijf nam niet alleen hun producten af voor de Engelse markt, maar ook voor de koloniën die Engeland in die tijd had. Ook Canada nam vaak grote hoeveelheden af bij De Kuyper. Dit gebeurde allemaal rond 1827.

In 1910 bouwde De Kuyper, op het eerder aangekochte terrein in Schiedam, een nieuwe distilleerderij. Door de vernieuwing konden ze ook beginnen met het maken van nieuwe soort dranken. In 1920 werd er begonnen met het stoken van likeuren. Tien jaar later werden er al 20 soorten likeuren gemaakt.

Op het gebied van jenever werd ook hard gewerkt om met nieuwe producties te komen. Door deel te nemen aan beurzen en inzet van advertenties en vertegenwoordigers, probeerde De Kuyper de binnenlandse markt binnen te dringen.

Op 3 november 1932 werd er een overeenkomst getekend door De Kuyper en Meager Bros & Co over de productie en verkoop van jenever voor de Canadese markt. Beide firma’s hebben een eigen branderij in Canada gebouwd, maar Henry De Kuyper kreeg leiding over beide branderijen.

In 1986 wordt er nog een overeenkomst gesloten, en dit keer met Jim Beam. Deze overeenkomst hield in, dat Jim Beam de producten van De Kuyper in de Verenigde Staten zal produceren.

In 1995 bestond De Kuyper 300 jaar, en daarvoor kregen zij het predicaat ‘Koninklijk’. De naam veranderde toen van ‘Joh’s de Kuyper & Zoon BV’ naar ‘Koninklijke De Kuyper’.

Tot 2009 is De Kuyper altijd een familiebedrijf geweest, totdat er een externe directeur in het bedrijf kwam. Ben Semeijns de Vries, nam in 2009 Bob de Kuyper zijn plek over. De Kuyper nam nog in hetzelfde jaar het de Belgische vruchtenlikeur ‘Mandarine Napoléon’ over.

In mei 2011 neemt De Kuyper de aandelen over van Rutte & Zn. De twee bedrijven werken al enige tijd samen bij de verkoop en administratie.