De Koninck

€ 1,49

Direct leverbaar !

Statiegeld: € 0,10

De Koninck is een amberkleurig bier van hoge gisting. Het bier wordt gebrouwen door De Koninck en dit bier is het pronkstuk van de brouwerij. Door zijn niet al te hoge alcoholpercentage van 5,2% is het een vrij makkelijk bier met een zeer toegankelijke smaak. De traditionele wijze van brouwen zorgt ervoor dat het een echt natuurproduct is De Koninck bestaat uit water , gist, 100% zuivere mout en zuivere hop. Dit heerlijke speciaalbier smaakt zeker naar meer! Drankgigant heeft ook het originele De Koninck bierglas waarmee het plaatje compleet is! Proost!

Geschiedenis

Brouwerij de Koninck is de laatst overgebleven stadsbrouwerij van Antwerpen. De brouwerij ontstond in 1833 op de grens van Antwerpen en Berchem. Deze grens werd aangegeven met een stenen grenspaal waarop een gebeeldhouwde hand stond. Daar verwijst de hand in het logo naar.

De brouwerij is in het begin van de 20e eeuw bijna failliet gegaan maar werd in 1919 gelukkig overgenomen door Van den Bogaerts, die het bedrijf maakten zoals het nu is.

De hand die in het logo te zien is, komt tevens voor in een ander verhaal, bij het ontstaan van de naam Antwerpen welteverstaan. Verschrikkelijke Antigoon was een reus die namelijk de Schelde bewaakte. Zo hakte hij menig hand eraf van schippers die niet wilden betalen voor de doortocht. De dappere Romein Brabo, hakte uiteindelijk de hand van de reus eraf en gooide deze in de rivier. ‘Hand werpen’. Antwerpen dus. Een mooi verhaal, hoogstwaarschijnlijk ontstaan onder het genot van een paar biertjes.

Meer informatie
Locatie A 6
Land België
Inhoud 33 cl
Statiegeld € 0,10
Gewicht 0.4000
Alcoholpercentage in % 5.2
Brouwerij De Koninck
Type bier Amber
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:De Koninck
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.