De Koninck Tripel d'anvers

€ 2,09

Direct leverbaar !

Statiegeld: € 0,10

Triple d’Anvers wordt gebrouwen door De Koninck en is het eerste bier na Gusto van de brouwerij met hergisting op de fles. Het bier heeft een licht abrikooskleur. De geur is licht kruidig met fruitige tonen en de smaak heeft een vrij droge start maar ontwikkeld zich tot een lekker fris en dorstlessend bier. Door de hergisting heeft hij een sprankelend karakter. De afdronk is droog met lichte bitters en het bier is erg lekker om te drinken bij verschillende soorten vis. Kijk ook eens naar het originele bierglas van de Koninck!

Geschiedenis

Brouwerij de Koninck is de laatst overgebleven stadsbrouwerij van Antwerpen. De brouwerij ontstond in 1833 op de grens van Antwerpen en Berchem. Deze grens werd aangegeven met een stenen grenspaal waarop een gebeeldhouwde hand stond. Daar verwijst de hand in het logo naar.

De brouwerij is in het begin van de 20e eeuw bijna failliet gegaan maar werd in 1919 gelukkig overgenomen door Van den Bogaerts, die het bedrijf maakten zoals het nu is.

De hand die in het logo te zien is, komt tevens voor in een ander verhaal, bij het ontstaan van de naam Antwerpen welteverstaan. Verschrikkelijke Antigoon was een reus die namelijk de Schelde bewaakte. Zo hakte hij menig hand eraf van schippers die niet wilden betalen voor de doortocht. De dappere Romein Brabo, hakte uiteindelijk de hand van de reus eraf en gooide deze in de rivier. ‘Hand werpen’. Antwerpen dus. Een mooi verhaal, hoogstwaarschijnlijk ontstaan onder het genot van een paar biertjes.

Meer informatie
Locatie A 6
Land België
Inhoud 33 cl
Statiegeld € 0,10
Gewicht 0.6000
Alcoholpercentage in % 8
Brouwerij De Koninck
Type bier Tripel
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:De Koninck Tripel d'anvers
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.