De Dochter van de Korenaar Belle-Fleur

Waardering:
80% of 100
€ 2,85

Direct leverbaar !

De Dochter van de Korenaar Belle-Fleur is een troebel oranje gekleurde IPA met een mooie witte kop, heerlijke aroma's van biscuit, fruit en vlierbloesem komen je tegemoet. Een heerlijke fruitige smaak met hinten van citrus en een lichte notitie van gist die eindigt met een fijne bitterheid.

Geschiedenis:

De dochter van de Korenaar, een brouwerij dat werd opgericht in 2007 door een Nederlands echtpaar. Dit waren namelijk Roland en Monique Mengerink. De brouwinstallatie bouwden ze achter hun woning. Bier werd rond 1550 "sap van de dochter van de korenaar" genoemd en wijn werd "bloed van de druiventros" genoemd. Keizer Karel de 5e had liever bier, of beter gezegd: het sap van de dochter van de Korenaar.

Roland Mengerink was in 2009 trots winnaar van de Goudse Bierprijs en in 2011 behaalde hij weer een overwinning. Namelijk "zilver" op het Zythos bierfestival met zijn Embrasse Peated Oak Aged. Daarnaast won hij ook nog eens een zilveren medaille op de Euopean Beer Star Award met zijn L'enfant Terrible. Dat was nog niet alles, want in 2013 wonnen meneer en mevrouw Mengerink met hun nieuwe bier Extase de consumententrofee op het Zythos Bierfestival.

Meer informatie
Locatie D6
Land België
Inhoud 33 cl
Gewicht 0.6000
Alcoholpercentage in % 6
Brouwerij De Dochter van de Korenaar
Type bier IPA
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:De Dochter van de Korenaar Belle-Fleur
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.