De Borgen Before Gin Genever

€ 29,95

Direct leverbaar !

Before Gin Genever is een handgemaakte destilaat van de Jeneverbes, Jenever op basis van een oer Hollands recept welke voor 17 jaar heeft mogen rijpen op houten vaten en is drie maal gedistilleerd. Geproduceerd door de Borgen in Groningen, Nederland is dit een 100% Nederlands product terug gebracht in zijn classieke style.

" The Godfather of gin "

 

Geschiedenis:

Hooghoudt is een destilleerderij in Groningen. Hooghoudt produceert diverse gedestilleerde dranken en limonadesiroop. Deze destilleerderij is vernoemd naar Hero Jan en Grietje Hooghoudt. De naam Hooghoud is afgeleid van de voetgangersbruggetjes die over de typische Groningse kanalen waren gemaak, hooghout of hoogholtje zo als ze het in Groningen noemen. In 1888 kregen Hero Jan en Grietje Hooghoudt een bijzonder idee, namelijk het oprichten van een distilleerderij. Het idee is ontstaan uit de passie die Hero Jan ontdekte voor het stoken van alcoholische dranken. Na de bakkers opleiding die Hero Jan had gevolgd besloot hij daarom ook terug te gaan naar zijn geboorteregio om samen met zijn geliefde Grietje iets moois op te bouwen. Ze begonnen klein in een keldertje in het centrum van Groningen. Op een feest dat de val van de oorlogszuchtige bisschop van Münster in 1672 viert openden Grietje en Hero Jan Hooghoudt trots de deuren van hun winkel, proeverij en stokerij.

In 1889 gaat het zo goed dat ze het keldertje verruilen voor een mooi diep pand. Hero Jan en Grietje konden hun likeur direct aanpassen aan de wensen van de bezoekers van de winkel. Achter in de winkel werkten de likeurstokers, voorin de winkel proefden en kochten liefhebbers hun drankjes. Langzaam groeide de afzet aan cafés in de stad Groningen, dus begonnen Hero Jan en Grietje in 1893 met reclame maken op kleine schaal. Die reclame bestond uit een zelfgemaakt affiche met de tekst ‘’hier worden uitsluitend de dranken geschonken van Fa H.J. Hooghoudt Groningen’’ Horecagelegenheden hingen die affiches in hun zaak om te laten zien dat ze trots waren op hun kwaliteitsproducten.

Wanneer Hero Jan overleed aan een longontsteking, runde Grietje de destilleerderij zelfstandig verder. In 1898 ontving ze een belangrijke erkenning op de wereldtentoonstelling Nijverheid en Kunstindustrie. Syne, de zoon van Grietje werkte nu ook inmiddels twee jaar bij het familiebedrijf en ook Ludolf sloot zich destijds aan. Het familiebedrijf werd zo groot dat in 1914 de eerste verbouwing plaatsvond. In 1920 distilleert Grietje de eerste jenever, de Oude Klare. Het ging zo goed met de zaken dat Hooghoudt verhuisde naar een ander pand. In 1922 induceert Ludolf de Valencia en het werd een succes.

De tweede generatie Syne en Ludolf namen in 1926 de distilleerderij over van Grietje toen ze 65 jaar was. Ludolf en zijn vrouw Manny kregen in 1928 een zoon die ze vernoemde naar de oprichter van het familiebedrijf: Hero Jan Junior. In 1928 werd de geboorte van de derde generatie en het 40 jaar jubileumjaar gevierd doormiddel van een spaaractie voor slijters en horecaondernemers. Waarbij de slijters en horecaondernemers konden sparen voor cadeaus, ook kregen Hooghoudt-liefhebbers tien buitenlandse postzegels achterop elke fles. Het 50 jaar jubileum werd ook gevierd met een spaaractie, slijters en horecaondernemers konden waardebonnen sparen en inwisselen voor bijvoorbeeld een horloge. Tijdens de oorlog van 1940 – 1945 was vruchtenwijn het gene wat de distilleerderij enigszins op gang hield. Hooghoudt zette als eerste distilleerderij in 1968 televisiereclame in.

In 1986 werd de distilleerderij weer te groot voor het destijdse huidige pand dus verhuisde Hooghoudt naar een ander pand buiten de stad. In 1988 werd het nieuwe pand officieel geopend en werd gevierd dat Hooghoudt 100 jaar bestond. De familiedistilleerderij kreeg de titel ‘’Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’’ en een eigen straatnaam. Bert Hooghoudt betrad als vierde generatie toe tot de directie in 1994.

In 2012 kreeg Hooghoudt een heel nieuw gezicht. Alle flessen, de distilleerderij zelf en het logo kregen een nieuw uiterlijk. Wanneer Hooghoudt zijn 125 verjaardag bereikt had in 2013 vierde hij dat door de wensen van Groningers te vervullen en induceerde Bruine Jenever. In 2014 trokken Hooghoudt en Kensington een tijdje op. Met de Utrechtse band werden tradities en mooie momenten gedeeld. De familiedistilleerderij eert nog altijd Grietje Hooghoudt en heeft daarom een koperen handgemaakte distilleerketel met de naam, Grietje.

Meer informatie
Merk De Borgen
Land Nederland
Leeftijd Niet Vermeld
Inhoud 70 cl
Gewicht 1.3000
Alcoholpercentage in % 38
Soort gin Kruidige Gin
Verpakking Geen
Biologisch geproduceerd Nee
Houdbaarheid na openen 6 Maanden
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:De Borgen Before Gin Genever
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.