Dalwhinnie Winters Gold

€ 32,50

Direct leverbaar !

Dalwhinnie Winter Gold is een heerlijke zachte malt whisky met zoetig, vol en rijk karakter zoals we van de bekende 15 jaar gewend zijn. Het heerlijke fruitige karakter dat mooi in ballans is met de karamel en honing tonen maken deze zachte whisky tot een heerlijke afleiding. ( Zie meer Dalwhinnie's onderaan deze pagina )


In de prachtige Dalwhinnie distillery in Dalwhinnie, Inverness-Shire, Schotland wordt een overheerlijke Highland Single Malt whisky geproduceerd, genaamd Dalwhinnie Single Malt. John Grand, George Sellar en Alexander Mackenzie zijn de drie oprichters van deze distilleerderij en richtte deze op in 1897, onder de naam Stratspey. Jammer genoeg ging de distilleerderij al failliet na een jaar, hij werd verkocht aan A.P. Blyth die de naam veranderde naar Dalwhinnie.
Zo’n acht jaar later werd de distilleerderij verkocht aan ‘’ The Amerikan Cook & Bemheimer ‘’. Dit bedrijf ging de Dalwhinnie malt whisky’s gebruiken voor haar blended whisky’s, welke exclusief op de Amerikaanse markt werden uitgebracht. Ook dit bedrijf hield het niet lang vol, in 1920 kwam het bedrijf weer in handen van de Schotse, Dalwhinnie werd verkocht aan MacDonald Greenlees, die vervolgens weer overgenomen werd door ” Distillers Company Limited”. MacDonald Greenlees fuseerde uiteindelijk tot “ United Distillers”, dat later onderdeel ging uitmaken van Diageo.

 

Whisky Review

Meer informatie
Locatie WH 13
Merk Dalwhinnie
Inhoud 70 cl
Alcoholpercentage 43 %
Leeftijd Niet Vermeld
Land Schotland
Streek Highland
Type whisky Single Malt
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Dalwhinnie Winters Gold
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.