Daiquiri

.

Daquiri

Daiquiri 


De klassieke Daiquiri cocktail wordt gemaakt van witte rum, limoensap en suikersiroop. De cocktail is vernoemd naar een strand dat vlakbij Santiago,Cuba ligt. De cocktail is rond 1900 in een bar genaamd Venus in Santiago voor het eerst geschonken door Amerikaanse mijningeneurs. De cocktail is vanaf het begon dat hij het licht zag goed in de markt gebracht en het recept wordt toegekend aan Jennings Cox.

De Daiquiri is een zeer smakelijke cocktail en heeft meegedaan aan een cocktailwedstrijd. De klassieke cocktail heeft zicht geplaatst op de officiële International Bartenders Association. Het is een cocktail die gemakkelijk zelf te maken is, zonder moeilijke stappen of duurzame benodigdheden kunt u thuis genieten van deze cocktail. Op deze pagina vindt u alle benodigdheden met een stap-voor-stap uitleg.

Daiquiri; een cocktail die erg lekker is en tegelijkertijd zeer makkelijk en snel te bereiden is!

 


 

Ingrediënten

  • 4,5 cl witte rum 

  • 2 cl limoensap
  • 0,5 suikersiroop
  • Ijsblokjes

  De ingrediënten die je van Drankgigant.nl nodig hebt:

  • witte rum ( Bacardi Bianco )

 

Tips & Tricks

 Zorg dat het glas (ijs)koud is door het kort in de vriezer te zetten of door het glas enkele minuten te vullen met ijs en een beetje water.

 Geen shaker? Gebruik dan bijv. een reiskoffiebeker of 2 glazen waarvan de 1 net iets kleiner is dan de ander zodat de randen in mekaar schuiven

 Shaken or stirred?" Als je schud smelt het ijs meer dan wanneer je roert, dit zorgt voor een zachtere cocktail.

 Zin in wat extra speciaals, probeer eens één van de variaties op de Daquiri;

  • Frozen Daquiri, zonder gebruik te maken van de strainer

  • Banana Daquiri, met gemalen ijs en een halve banaan blenden

  • Derbi Daquiri, zonder suikersiroop, maar met sinaasappelsap en triple sec

         
   

Recept

  1. Schenk alle ingrediënten in een cocktailshaker
  2. Voeg eventueel ijsblokjes toe in de shaker.
  3. Schud de shaker goed door elkaar, zodat de ingrediënten goed gemengd worden.
  4. Schenk door middel van strainen de inhoud in een (gekoeld) cocktailglas.
  5. Garneer het glas met een limoenschil, en voila!