Dailuaine 1997 Signatory Unchill

70 cl

Dailuaine 1997 Signatory Unchill

70 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 54,95
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Merken Dailuaine
Land Schotland
Leeftijd 15
Inhoud 70 cl
Alcohol % 46 %
Type Single Malt
Streek Speyside
Bottelaar Signatory
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

De Dailuaine uit de collectie van signatory uit het jaar 1997 komt uit de Dailuaine stokerij en heeft 15 jaar mogen rijpen op Hogshead's. Hij is gestookt in omstreken van Speyside.  Het is een niet gekleurd drankje die ruikt naar kruiden, citrus, fruit en zoethout. Hij smaakt naar peerdrops, peper, romig en zoethout. De nasmaak is middellang met wat frisse tonen. 

Signatory is een onafhankelijke bottelaar die gespecialiseerd is in zeldzame whisky’s, whisky’s die anders gebruikt zouden worden voor blended bottelingen. Bij Drankgigant.nl bieden we een groot aanbod aan van Signatory, een aanbod van vele Schotse distilleerders verdeeld over de;

  • Vintage serie
  • Unchillfiltered serie
  • Cask Strength serie 

Vrijwel alle bottelingen komen van single casks en het proces is erg arbeidsintenstief; labels worden handmatig op de flessen geplakt en ook met de hand verpakt. Een van de kenmerken van Signatory is dat men nooit kleurstoffen toevoegt aan de whisky, vele bottelaars voegen caramel toe voor een rijkere en diepere kleur maar dit tast tegelijkertijd het karakter aan.

Signatory heeft zijn naam gemaakt door superieure bottelingen die tevens zeer stijlvol verpakt zijn. Iedere botteling bevat informatie over het vatnummer, de datum van distillatie en botteling en iedere fles is individueel genummerd. Een uniek product!

U bent altijd vrij om bij ons het individuele nummer van de fles bij ons op te vragen, zodat u er zeker van bent wat u precies van ons gaat ontvangen!

 

Geschiedenis Dailuaine Distillery:

William Mackenzie richtte Dailuaine Distillery op in het jaar 1852. Helaas overleed hij in 1865 en toen besloot zijn weduwe de distilleerij door te geven aan James Fleming. Hij was een bankier uit Aberlour. Fleming besloot samen met de zoon van William ‘Mackenzie & Company’ op te richten.

In het jaar 1884 werd Dailuaine gerenoveerd en uitgebreid en zo werd het in 1891 ‘Dailuaine-Glenlivet Distillery Ltd’. In 1898 fuseerde het bedrijf met Talisker en werd de naam Dailuaine-Talisker Distilleries Ltd.

In 1915 overleed ook zoon Mackenzie toen werd het bedrijf gekocht door John Dewar & Sons, John Walker & Sons en James Buchanan. De distilleerderij werd geteisterd door brand in 1917 en moest daardoor zijn deuren sluiten. 3 jaar laten werd de distilleerderij opnieuw geopend. In 1960 werd de distilleerderij weer compleet gerenoveerd en uitgebreid van 4 naar 6 ketels.

United Distillers nam Dailuaine Distillery over in 1987 en is daar tot op de dag van vandaag nog steeds trots eigenaar van.