Cuba Libre

Cuba Libre

Cuba Libre 


De Cuba Libre is een klassieke cocktail die tot heden uitgegroeid is tot een van de meest populaire cocktails in de wereld. Het verhaal gaat dat de cocktail tot stand is gekomen door een kapitein die in een halfdronken bui allerlei ingrediënten bijmekaar mixte.De soldaten volgde zijn voorbeeld en sindsdien steeg de populariteit van de cocktail. De combinatie van Bacardi&Cola (baco) stamt af van deze cocktail en is een zeer makkelijk te bereiden variant van deze cocktail. Bij deze variant wordt er Bacardi i.p.v. een merkloze rum geschonken, en aangevuld met cola.

De Cuba Libre is één van de meest bekende cocktails die wereldwijd bekend is geworden. Deze cocktail zag het licht rond 1900 in Havana, de hoofdstad van Cuba en is ontdekt tijdens de Spaans-amerikaanse oorlog.  Het is een cocktail die zeer makkelijk zelf te maken is, zonder enige kennis of ervaring kan je thuis genieten van een verfijnd drankje zoals de Cuba Libre. Op deze pagina vindt u alle benodigdheden met een stap-voor-stap uitleg.

Cuba Libre; een klassieke cocktail die snel en gemakkelijk voor te bereiden is !

 


 

Ingrediënten

  • 2 delen Rum

  • Cola

 Ingrediënten die je van Drankgigant.nl nodig hebt:

  • Rum ( Cruzan )

 

Tips & Tricks

 Zorg dat het glas (ijs)koud is door het kort in de vriezer te zetten of door het glas enkele minuten te vullen met ijs en een beetje water.

 Geen shaker? Gebruik dan bijv. een reiskoffiebeker of 2 glazen waarvan de 1 net iets kleiner is dan de ander zodat de randen in mekaar schuiven

 Shaken or stirred?" Als je schud smelt het ijs meer dan wanneer je roert, dit zorgt voor een zachtere cocktail.

 Zin in wat extra speciaals, probeer eens één van de variaties op de Cuba Libre;

  • Baco, een zeer populaire mix waarbij er Bacardi bianco ipv Rum Cruzan wordt gevoegd.   

Recept

  1. Garneer het longdrink-glas op eigen keuze met een stukje limoen.
  2. Pers het sap uit de limoen en gooi de uitgeknepen limoen in het glas.
  3. Voeg daarna de ijsklontjes toe, en schenk de rum in het glas.
  4. Vul het glas aan met cola, proost en geniet van de Cuba Libra.