Croft Fine Ruby Port

€ 9,95

Direct leverbaar !

Croft Fine Ruby Port is een heerlijke diep robijnrode port die u een warm gevoel zal geven. In de aroma's vind u intens zwart fruit terug die uw neus zullen verassen. De smaak is krachtig en vol met vers fruit. De port heeft een lange zachtte afdronk met florale tonen van rozenblad, kaneel en andere specerijen. Een port echt voor de liefhebbers van zachte stijl en fruitigheid. heerlijk bij verschillende kazen of fruitsalade.

Geschiedenis:

Croft is één van de oudste portshippers uit de Douro vallei. De eerste aantekeningen van handelsactiviteiten komen uit 1588. Dat is het jaar waarin Henry Thompson uit de Engelse stad York een importbedrijf met zijn naam oprichtte.

Oorlogen en conflicten met Frankrijk zorgden er voor dat de Engelsen op zoek moesten naar een vervanging voor (Bordeaux)wijn. De perfecte vervanging vinden ze in Noord-Portugal. De eerste grootschalige porttransactie van Portugal naar Engeland was echter in 1678. In die tijd heette Croft nog Phayre, Bradley en Thompson. In deze tijd veranderede de naam van het handelshuis regelmatig.

De portgeschiedenis van de Crofts begon bij John Croft. John Croft was één van de vijf kleinzonen van een huwelijk tussen Thomas Croft en de dochter van Stephen Thompson die medebeheerder van het bedrijf was. Vanaf dit moment heette het bedrijf Tilden, Thompson en Croft.

John Croft zou de beroemdste Croft worden. John was lid van de Britsh Factors en heeft bijgedragen aan de bouw van het historische Factory House dat het gezicht van Porto bepaalt. Twee jaar eerder had hij een waardevolle handleiding geschreven voor Portugese wijn en daarmee wist hij zijn familie de leider in wijnhandel te maken in Porto.
In 1827 Groeide Croft en Co. uit tot ’s wereld vierde grootste portshippers en honderd jaar later waren ze nummer één.

Hoewel de Crofts altijd verbonden zouden blijven aan het wijnhuis keerden ze eind negentiende eeuw voorgoed terug naar hun geboorteplek in Engeland. Waardoor diverse wijnfamilies het bedrijf in handen kregen.Meer informatie
Merk Croft
Inhoud 75 cl
Alcoholpercentage 20 %
Land Frankrijk
Soort port Ruby
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Croft Fine Ruby Port
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.