Cocktail Siropen

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Inleiding

Een cocktail is een mix van twee of meerdere (alcoholische) dranken. Cocktails en mixdrankjes zijn er in alle kleuren, met of zonder alcohol, met ijsblokjes, fruit of met honing. Natuurlijk zijn er ook cocktailsiropen. De meeste cocktailsiropen worden gebruikt om de smaak te balanceren of te perfectioneren. Drankgigant.nl heeft een uitgebreid assortiment van het merk Monin. Het merk Monin staat bekend om haar cocktailsiropen, cocktailpoeders en likeuren.
Veel van deze likeuren en cocktailsiropen zijn geproduceerd om te mixen met onder andere gin, wodka, rum en bourbon om de beste cocktails te maken.

Bij Drankgigant hebben we een zo breed mogelijk assortiment neer gezet, momenteel hebben we meer dan 45 varianten die bestelt kunnen worden. Variërend van cocktailsiropen  tot cocktail poeders, wij hebben het in huis!

Bereidingswijzen

Voor het bereiden van een cocktail zijn er 4 verschillende manieren. Je hebt het builden, stirren, shaken en blenden;

 • Bij builden (schenken) wordt de cocktail direct in het drinkglas bereid omdat mengen niet noodzakelijk is, of juist voor een bepaald (kleur)effect. Een variant hierop is het gebruik dat de consument er zelf nog iets mee doet alvorens het op te drinken, net zoals bij een Tequila Slammer.
 • Voor het stirren (roeren) worden de ingrediënten in een mix glas met een cocktail lepel geroerd en daarna overgegoten in het glas. Hierbij is het noodzakelijk dat de dranken zich makkelijk vermengen.
 • Bij shaken (schudden) worden de dranken in een cocktailshaker met ijsblokjes geschud en daarna door een (ingebouwde) zeef in het glas geschonken. Door het schudden wordt de inhoud goed gemengd en bovendien snel gekoeld zonder al te zeer verdund te raken.
 • Door de dranken te blenden (mengen) in een blender of keukenmachine worden ijs en/of stukjes fruit vermalen en door de overige ingrediënten gemengd.

Voorbeelden

Er zijn honderden soorten cocktails. Een cocktail is te bereiden op basis van bier, gin, koffie, rum, tequila, wijn, whisky, wodka of zonder alcohol.
Maar natuurlijk zijn er ook klassieke cocktails die haast iedereen wel kent van naam maar niet weten wat de belangrijkste ingrediënten zijn. Een aantal klassiekers zijn:

 • Bloody Mary (wodka, tomatensap, worcestersaus, peterseliezout en tabasco)
 • Long Island Iced Tea (wodka, rum, tequila en gin)
 • Martini (vermouth met gin of wodka)
 • Mojito (rum, munt en rietsuiker

 

Bij het bereiden van een cocktail zijn er ook attributen nodig:

En als u de cocktails in toepasselijke drinkglazen wilt serveren, klik dan hier!

Drankgigant.nl biedt u de mogelijkheid om cocktails op een professionele manier te bereiden. Ook geschikt voor thuis gebruik. Met de uitgebreide keuze aan smaken van Monin voor de cocktailsiropen kunt u de cocktail afstemmen op voorkeur van smaak!