Clontarf Single Malt

70 cl

Clontarf Single Malt

70 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 21,50
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Merken Clontarf
Land Ierland
Leeftijd Niet vermeld
Inhoud 70 cl
Alcohol % 40 %
Type Irish
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

De Clontarf Single Malt is een zachte, fruitige whiskey. Deze bekende Ier wordt drie maal gedistilleerd in oude bourbonvaten.
De whiskey bevat aroma’s van verse mout, vanille, suiker, sinaasappel en eikenhout, daardoor heeft deze whiskey ook een zoetig karakter, de smaak is dan ook karamel-achtig. Een lange, rijke afdronk maakt deze whiskey compleet.


Aan de noordkust van Ierland ligt het oude stadje Clontarf. In de beroemde Battle of Clontarf versloeg King Brian Boru hier de Vikingen, in het veld vlakbij het de hoofdstad Dublin op ‘’Good Friday’’ in de herfst van 1014. Aanvankelijk was er geen groot verschil tussen de twee legers, maar toen de leiders van de Vikingen dood gingen of al dood waren, trokken zijn zich terug uit de strijd. Op die dag vochten ongeveer 8000 mannen, waarvan er uiteindelijk 6000 waren gedood. Het betekende het keerpunt in de Vikingse bezetting, maar het werd ook de ondergang van koning Boru.

De bergachtige gebieden, waar deze gevechten werden gevoerd, zijn ideaal voor het produceren van goede whiskey. Een strakke westenwind, motregens en de zonneschijn in combinatie met een vruchtbare grond, hebben ze zo een zuivere graansoort. Door de felle wind uit Atlantische Oceaan, geeft dat erg zuiver water. Door dat zuivere water geeft deze whiskey een erg kenmerkende smaak.