Clontarf Irish Trinity mini

15 cl

Clontarf Irish Trinity mini

15 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 10,95
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Inhoud 15 cl
Categorie Mini Flesjes
Verpakking Glas
Type Whisky
Alcohol % 40 %
Land Ierland
Merk Clontarf
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

De Clontarf Irish Trinity mini bevat drie soorten van de Clontarf collectie: Clontarf Black Irish, Clontarf Single Malt en Clontarf Whiskey Reserve.
Het ziet eruit alsof het één fles is, maar het gaat 3 flesjes die opgestapeld zijn. Tevens zijn deze ook in 3 x 20 verkrijgbaar.
Al deze whiskey’s staan bekend om hun typische Ierse smaak en aroma’s.

Clontarf Black Irish: Een zachte whiskey die veel levendige aroma’s bevat. Onder andere honing, gedroogde abrikozen en vette noten maken de whiskey zo zacht. Doordat deze whiskey zo zacht is, bevat het een levendigheid van smaak. De afwerking bevat pittige karamel en nootachtige accenten.

Clontarf Single Malt: De Clontarf Single Malt is een zacht, fruitige whiskey. Het wordt drie maal gedistilleerd in oude bourbon vaten. De whiskey bevat aroma’s van verse mout, vanille, suiker, sinaasappel en eikenhout. Daardoor heeft deze whiskey ook een zoetig karakter, de smaak is dan ook karamelachtig. Een lange, rijke afdronk maakt deze whiskey compleet.

Clontarf Whiskey Reserve: De Clontarf Whiskey Reserve is een mooie gouden, zoete whiskey. De aroma’s bevatten een rijke zoetigheid van mout. In eerste instantie is de smaak vooral moutig, daarna bevat de smaak mooie aroma’s van cacao, vanille,  toffee en graan, die daarna overgaat in een lange afdronk van hout en kruiden.

Aan de noordkust van Ierland ligt het oude stadje Clontarf. In de beroemde Battle of Clontarf versloeg King Brian Boru hier de Vikingen, in het veld vlakbij het de hoofdstad Dublin op ‘’Good Friday’’ in de herfst van 1014. Aanvankelijk was er geen groot verschil tussen de twee legers, maar toen de leiders van de Vikingen dood gingen of al dood waren, trokken zijn zich terug uit de strijd. Op die dag vochten ongeveer 8000 mannen, waarvan er uiteindelijk 6000 waren gedood. Het betekende het keerpunt in de Vikingse bezetting, maar het werd ook de ondergang van koning Boru. De bergachtige gebieden, waar deze gevechten werden gevoerd, zijn ideaal voor het produceren van goede whiskey. Een strakke westenwind, motregens en de zonneschijn in combinatie met een vruchtbare grond, hebben ze zo een zuivere graansoort. Door de felle wind uit Atlantische Oceaan, geeft dat erg zuiver water. Door dat zuivere water geeft deze whiskey een erg kenmerkende smaak.