Clontarf Black Irish

€ 16,95

Direct leverbaar !

De Clontarf Black Irish is een zachte whiskey die veel levendige aroma’s bevat, onder andere honing, gedroogde abrikozen en vette noten maken de whiskey extra elegant en zacht.
Doordat deze whiskey zo zacht is, bevat het een levendigheid van smaak en is de drang naar meer steeds groter. 
De afwerking bevat pittige karamel en nootachtige accenten, wat bij vele liefhebbers gewilde smaken zijn in een whiskey.


Aan de noordkust van Ierland ligt het oude stadje Clontarf. In de beroemde Battle of Clontarf versloeg King Brian Boru hier de Vikingen, in het veld vlakbij het de hoofdstad Dublin op ‘’Good Friday’’ in de herfst van 1014. Aanvankelijk was er geen groot verschil tussen de twee legers, maar toen de leiders van de Vikingen dood gingen of al dood waren, trokken zijn zich terug uit de strijd. Op die dag vochten ongeveer 8000 mannen, waarvan er uiteindelijk 6000 waren gedood. Het betekende het keerpunt in de Vikingse bezetting, maar het werd ook de ondergang van koning Boru.

De bergachtige gebieden, waar deze gevechten werden gevoerd, zijn ideaal voor het produceren van goede whisky. Een strakke westenwind, motregens en de zonneschijn in combinatie met een vruchtbare grond, hebben ze zo'n zuivere graansoort. Door de felle wind uit Atlantische Oceaan, geeft dat erg zuiver water. Door dat zuivere water geeft deze whiskey een erg kenmerkende smaak.

Meer informatie
Locatie WH 6
Merk Clontarf
Land Ierland
Leeftijd Niet Vermeld
Inhoud 70 cl
Gewicht 1.3000
Alcoholpercentage in % 40
Type whisky Irish
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Clontarf Black Irish
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.