Churchill

Churchill

Churchill 


'Een klassieke cocktail die is gemaakt van Schotse Whisky, Limoensap, Zoete Vermouth en Cointreau. Van origine wordt de cocktail niet gegarneerd, maar afhankelijk van uw eigen smaak kunt u de cocktail eventueel garneren met een limoenschil of een ander fruit. 

De Churchill is een zeer smaakvolle cocktail die is gemaakt door Joe Gilmore, één van de meest ervaren barmannen bij de Amerikaanse bar: The Savoy Hotel. Deze cocktail zag voor het eerst het licht rond de jaren 60 toen Joe Gilmore deze cocktail ter ere aan Sir Winston Churchill maakte. Zonder ingewikkelde benodigdheden kunt u eenvoudig genieten van deze klassieke cocktail. Op deze pagina vindt u alle benodigdheden met een stap-voor-stap uitleg.

Churchill; een lekkere cocktail die met de juiste benodigdheden makkelijk voor te bereiden is!

 


 

Ingrediënten

  • 3 delen Schotse Whisky

  • 1 deel Limoensap
  • 1 deel Zoete Vermouth
  • 1 deel Cointreau

 Die je van Drankgigant.nl nodig hebt

  • Red Label Whisky
  • Martini Bianco
  • Cointreau

 

Tips & Tricks

 Zorg dat het glas (ijs)koud is door het kort in de vriezer te zetten of door het glas enkele minuten te vullen met ijs en een beetje water.

 Geen shaker? Gebruik dan bijv. een reiskoffiebeker of 2 glazen waarvan de 1 net iets kleiner is dan de ander zodat de randen in mekaar schuiven

 Shaken or stirred?" Als je schud smelt het ijs meer dan wanneer je roert, dit zorgt voor een zachtere cocktail.

         
   

Recept

  1. Vul een shaker (of een kan) voor de helft met geschaafd ijs.
  2. Voeg de ingrediënten toe aan de shaker en schudt ze door elkaar.
  3. Schenk de inhoud in een gekoeld cocktailglas met behulp van een strainer.
  4. Proost, En geniet van één van de klassiekers van de Churchill!