Cherry Malibu

Cherry Malibu

Cherry Malibu - 18% alcohol

Sociale Netwerk dingetjes komen hier

Een klassieke cocktail die wordt gemaakt van Malibu, Cherry Brandy en limoensap, de Dry Martini is wereldwijd bekend mede door de James Bond films (”shaken, not stirred”). Een echte Dry Martini cocktail garneer je met enkele olijven, voor de variatie kan je ook een citroenschil gebruiken (een “twist”)

De Cherry Malibu is één van de eerste cocktails die wereldwijd bekend is geworden, hoewel het moeilijk is om vast te pinnen wie de cocktail exact heeft uitgevonden wordt het originele recept vaak toegekend aan Jerry Thomas, een barkeeper in San Francisco die in 1860 de eerste Dry Martini make. Het is een cocktail die zeer makkelijk zelf te maken is, zonder enige kennis of ervaring kan je thuis genieten van een verfijnd drankje zoals de Martini. Op deze pagina vindt u alle benodigdheden met een stap-voor-stap uitleg.

Cherry Malibu; een fruitige cocktail waarvan u thuis simpel kunt genieten en binnen no-time voorbereid is!

 


 

Ingrediënten

  • 30 ml Malibu
  • 15 ml Cherry Brandy
  • 30 ml Limoensap
  • Ijsklontjes

 De ingrediënten die je van Drankgigant.nl nodig hebt:

  • Malibu
  • De Kuyper Cherry Brandy

 

Tips & Tricks

 Zorg dat het glas (ijs)koud is door het kort in de vriezer te zetten of door het glas enkele minuten te vullen met ijs en een beetje water.

 Geen shaker? Gebruik dan bijv. een reiskoffiebeker of 2 glazen waarvan de 1 net iets kleiner is dan de ander zodat de randen in mekaar schuiven

 Shaken or stirred?" Als je schud smelt het ijs meer dan wanneer je roert, dit zorgt voor een zachtere cocktail.

 Zin in wat extra speciaals, probeer eens één van de variaties op de Cherry Malibu;

  • Malibu Red

  • Malibu Sunshine

  • Malibu Black 

         
   

Recept

  1. Vul een shaker (of een kan) voor de helft met geschaafd ijs.
  2. Voeg de ingrediënten in de shaker, en schudt deze door elkaar.
  3. Schenk de inhoud in een gekoeld cocktailglas.
  4. Garneer het glas op eigen smaakkwestie met een stukje kers.
  5. Geniet van uw zelfgemaakte cocktail!