Chateau du Breuil Chocolate

€ 54,95

Direct leverbaar !

Chateau du Breuil Chocolate is een uitzonderlijke calvados, de specialiteit van het huis zoals men het zelf zegt.  De blend is dan ook vrij exclusief, deze bestaat uit verschillende calvados met leeftijden van 10 tot wel 30 jaar!

Zalige aroma’s met delicate tonen van gedroogd fruit zoals apricot en pruimen die vergezeld worden door een lekkere ondertoon van eikenhout en een subtiel vleugje vanille. Op het palet is een ronde smaak te herkennen waarbij geroosterde amandelen en tabaksbladeren het voortouw nemen gevolgd door kruiden en specerijen met een hint van donkere chocolade.

Geschiedenis:

De geschiedenis van Château du Breuil gaat terug tot in de 16e eeuw. Het kasteel heeft prachtige wijngaarden midden in Pays d’Auge in de bekende Franse plaats Normandië. Aan de ene kant van de du Breuil wijngaarden liggen de gaarden van Château Lafite Rotschild en aan de andere kant liggen de gaarden van Château Cos D’Estournel. Het kleine riviertje wat er stroomt zorgt voor de perfecte afwatering van de wijngaarden. Het kasteel is vanaf het moment dat het gebouwd is altijd bewoond door beroemde families.

Naast dat het altijd bewoond is door verschillende beroemde families en dat het kasteel vandaag de dag wordt beschouwd als een monument dient het ook als Calvados distilleerderij. Als basisingrediënt voor een goede Calvados wordt appel gebruikt. Rondom het kasteel vind je dan ook ruim 22.000 appelbomen.

Leuk om te weten:

Tegenwoordig kun je een bezoekje brengen aan het kasteel en genieten van al het moois wat Château du Breuil te bieden heeft. Daarnaast heeft het kasteel ook een restaurant waarbij je een keuze hebt tussen 6 verschillende menu’s. 

Meer informatie
Merk Chateau du Breuil
Inhoud 70 cl
Gewicht 1.3000
Alcoholpercentage in % 40
Soort Calvados
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Chateau du Breuil Chocolate
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.