Chateau de Montifaud 150 th Anniversary

€ 317,50

Direct leverbaar !

Chateau de Montifaud 150th Anniversary is een unieke mix van 6 generaties Cognac, uitgebracht in een gelimiteerde uitgaven van maar liefst 1.866 flessen is een mooie houten box die wordt afgesloten met een metalen hekwerk. Niet alleen aan de Cognac is aandacht besteed maar ook aan de originele verpakking, het hekwerk is voorzien van de initialen van Chateau de Montifaud CM en achter het hekwerk bevindt zich de fles met een envelopje. Elke fles is voorzien van een etiket welke aan de fles is bevestigd met het nummer van de fles en natuurlijk afgemaakt met een dikke zegel van Chateau de Montifaud.

Film Teaser:

Het complete verhaal:


Geschiedenis:

Château de Montifaud is een cognac huis met een lange geschiedenis die terug gaat naar 1837 toen Augustin Vallet het Château de Montifaud begon, ze zijn zelfs al zes generaties in de familie Vallet waardoor zij de ervaring hebben om mooie Cognacs neer te zetten. Château de Montifaud gebruikt uitsluitend eigen geteelde druiven van hun eigen wijngaarden, deze wijngaarden vinden wij in Petite Champagne en Grande Champagne in Frankrijk.

De wijngaarden van Château de Montifaud zijn ca 75 hectare groot en liggen midden in de streek Charente en Charente-Maritime wat gelegen is in het westen van Frankrijk net boven Bordeaux waar wij ook nog andere wijngaarden van een paar gerenommeerde merken vinden.

Zoals we al aangaven komen de Cognacs van Château de Montifaud van eigen wijngaarden, maar ook de productie van de Cognacs gebeurd in eigen beheer. Dit is iets wat je niet veel meer tegenkomt bij veel ander producenten van Cognacs. Voor het laten rijpen van de cognacs gebruiken ze 350 liter vaten van speciaal geselecteerd Limousin eikenhout wat voor 3 jaar heeft kunnen drogen.

Bij Château de Montifaud liggen nog vaten in de kelder uit de jaren ‘20

Leuk om te weten:

De benaming “Château” is heel bijzonder voor cognac en alleen gereserveerd voor oude families, die garant staan voor kwaliteit en vertrouwen.

Het wijndistillaat cognac mag die naam uitsluitend voeren, wanneer het afkomstig is uit de departementen Charente of Charente Maritime in West-Frankrijk. Dit is een gebied, dat in het noorden tot de havenstad La Rochelle reikt en in het zuiden aan de Bordeaux-streek grenst.

De aanduiding Napoleon heeft niets te maken met de bekende keizer Napoleon Bonneparte, de Cognac die wij kennen was toen nog niet bekend als drank.

Meer informatie
Merk Montifaud
Locatie Market
Inhoud 50 cl
Leeftijd Niet Vermeld
Land Frankrijk
Gewicht 1.0000
Alcoholpercentage in % 43.6
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Chateau de Montifaud 150 th Anniversary
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.