Campari

   

Campari Martini 

   
   

Een klassieke cocktail die wordt gemaakt van Angostura Bitters, Vodka en Campari. De Campari staat vooral bekend om zijn kleurrijke smaak, en kwam in aanmerking voor een Top10 award meeste percentiele likeuren in de winkel. De naam Campari is een familiebedrijf dat meerdere succesvolle dranken heeft geproduceerd. 

De Campari is ontstaan in Novara, een stad in Italië, en staat sindsdien bekend om zijn verrassende smaak. Deze drank is voor het eerst geschonken in 1860 en het recept wordt toegekend aan Gaspare Campari. Met de juiste benodigdheden is het eenvoudig om deze cocktail voor te bereiden, en kunt u thuis genieten van de Campari. Op deze pagina vindt u alle benodigdheden met een stap-voor-stap uitleg.

Campari; een heerlijke cocktail die zonder al teveel kennis al eenvoudig en snel voor te bereiden is!

 


 

Ingrediënten

  • 10 ml Angostura bitters

  • 30 ml Smirnoff Vodka
  • 20 ml  Campari

 De ingrediënten die je van Drankgigant.nl nodig hebt:

  • Angostura bitters
  • Smirnoff Vodka
  • Campari

Tips & Tricks

 Zorg dat het glas (ijs)koud is door het kort in de vriezer te zetten of door het glas enkele minuten te vullen met ijs en een beetje water.

 Geen shaker? Gebruik dan bijv. een reiskoffiebeker of 2 glazen waarvan de 1 net iets kleiner is dan de ander zodat de randen in mekaar schuiven

 Shaken or stirred?" Als je schud smelt het ijs meer dan wanneer je roert, dit zorgt voor een zachtere cocktail.

 Zin in wat extra speciaals, probeer eens één van de variaties op de Campari;

  • Negroni, vervang de Vodka door Gin en de Angostura Bitters met Vermoud

  • Campari Orange, vervang de Vodka door sinaasappelsap en de Angostura Bitters door Sodawater. 

  • Campari Splash, vervang de Vodka door aardbeiensap en de Angostura Bitters door sinaasappelsap 

         
   

Recept

  1. Vul een shaker (of een kan) voor de helft met geschaafd ijs.
  2. Voeg de Vodka, Campari en Angostura Bitters bij het ijs in de shaker en schudt hem door elkaar.
  3. Schenk de inhoud in een gekoeld cocktailglas met behulp van een strainer.
  4. Garneer het glas met een sinaasappelschil en genieten maar!