Calem Giftset 6 Mini's

€ 17,95

Direct leverbaar !

Calem Proeverij Giftset is een leuk cadeau om te geven of te krijgen, kent u zelf nog geen port dan doet u uw zelf toch een doosje cadeau! Door de diversiteit in de doos kunt u de verschillende soorten port proeven en beleven. Dit set wordt geleverd in een mooie zwarte box van 22 cm breed, 4cm hoog en 11 cm diep. met zes flesjes van 5cl per stuk.

White & Dry is een port met een boeket van gemalen bloemen en tropisch fruit met een aangename zoethied. Vol van smaak met tonen van noten, banaan, peer, perzik en boeiende bloemen wat leidt tot een lange zoete afdronk.

Lágrima een heerlijke zoete witte port met smaken en aroma's van gekonftije perzik en sinaasapel, honing, rijpe gele pruimen, heerlijk vloeibar goud met een lange zoete afdronk.

Special Reserve Port ...een bouquet van gedroogde vruchten met mooie tonen van hout en kruiden, de smaak is fluweelzacht maar gelijk vol van smaak. Deze port heeft een goede structuur en een heerlijke afdronk.

Old Friends Tawny Porto is een roodbruine port die naar heerlijke rode vruchten ruikt, de smaak is mooi in balans met houttonen in de smaak. Deze port heeft 3 tot 4 jaar gerijpt op eikenhouten vaten.

Old Friends  White Porto is een mooi helder gele port met een geur van bloemen en tropische fruit, de smaak is zacht en het fruit komt mooi terug in de smaak. De witte port van Calem rijpt op eikenhouten vaten en wijnvaten.

Old Friends Ruby Porto is een robijn rode bijna paars getinte met een volle geur van rode bessen. De smaak is authentiek, fruit en houttinten. De afdonk is intens en vol van smaak.

Geschiedenis: 

Porto Cálem is een van de bekendste Port merken in meer dan 40 landen. Porto Cálem is in 1859 opgericht door António Alves Cálem. De Porto Cálem was tegen die tijd uitsluitend wijn dat werd geëxporteerd naar Brazilië in ruil voor exotische houtsoorten. Tot op heden worden deze activiteiten nog steeds herinnerd door de logo van Porto Cálem waar je een karveel ziet.

Porto Cálem werd voor 4 generaties lang in de familie gehouden die zich altijd focuste op het ontwikkelen van business rond de kwaliteit van de port wijnen. Tot op heden tonen de Europese Unie en Noord-Amerika bijzonder belang in de export van Porto Cálem maar het kan gemakkelijk worden gevonden in meer dan 30 landen en regio’s. Het is niet alleen een erkend marktleider in Portugal maar ook in Denemarken, Frankrijk, de Benelux en het Verenigd Koninkrijk.

Sinds 1998 is Porto Cálem onderdeel van Sogevinus SGPS. Sogevinus Group bestuurd een grote groep verschillende bedrijven die die hun productie richten op de handel van Port en D.O.C. Douro wijnen. Ook investeert het bedrijf in de wijngaarden om de kwaliteit van de wijn hoog te houden.

Porto Cálem heeft buiten hun rijke geschiedenis ook een uitstekend aantal prijzen en onderscheidingen gewonnen. Vooral op de Premium Vintages, Late Bottled Vintages en Aged Towny. De eerste Vintage Port ooit geproduceerd door Porto Cálem was de Vintage Port 1870 en de eerste onderscheidingen die Porto Cálem ontving zijn medailles uit Bordeaux, Marseille en Brussel uit wijncompetities in 1897.

Vanaf 1897 hebben de wijnen van Porto Cálem belangrijke prijzen gewonnen in de belangrijkste internationale wijncompetities uit Portugal, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, België, Zwitserland, Italië, Slovenië, de Verenigde Staten en Japan.

Leuk om te weten:

Een Karveel is een gladboordig scheepstype dat is voortgekomen uit een ander type schip. Het schip is te herkennen aan de plek waar zijn mast is geplaatst. De mast staat namelijk op één derde op de voorsteven.

Meer informatie
Locatie Market2
Merk Calem
Inhoud 30 cl
Alcoholpercentage 20 %
Land Frankrijk
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Calem Giftset 6 Mini's
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.