Caipirinha 43

Caipirinha 43

Caipirinha 43 


Deze heerlijke Brazilliaanse cocktail met een heerlijke tropische tint wordt gemaakt van Liquor 43, stukjes limoen en rietsuiker. De Caipirinha is één van de meest tropische cocktails die u zich kunt voorstellen, en wordt tegenwoordig gekenmerkt als de nationale cocktail van Brazilië. Om de cocktail de finishing touch te geven, garneert u het glas met een lekker stukje limoen.

De Caipirinha 43 is een tropische cocktail die vooral po, hoewel het moeilijk is om vast te pinnen wie de cocktail exact heeft uitgevonden wordt het originele recept voornamelijk toegekend aan Jerry Thomas, een barkeeper in San Francisco die in 1860 de eerste Capirinha 43 maakte. U hoeft geen kenner te zijn om deze cocktail te kunnen maken, zonder al teveel moeite en ervaring kan je thuis genieten van deze tropische cocktail. Op deze pagina vindt u alle benodigdheden met een stap-voor-stap uitleg.

Caipirinha 43: een tropische en zeer smaakvolle cocktail die u binnen no-time kunt maken en serveren !

 


 

Ingrediënten

  • 30 ml Licor 43
  • 20 ml Smirnoff 
  • Limoenen & Rietsuiker
  • Bastonete ( gereedschap om de limoen met het suiker te persen )
  • Ijsklontjes

 Die je van Drankgigant.nl nodig hebt

  • Licor 43
  • Smirnoff 

 

Tips & Tricks

 Zorg dat het glas (ijs)koud is door het kort in de vriezer te zetten of door het glas enkele minuten te vullen met ijs en een beetje water.

De Liquor 43 heeft van zichzelf een zoete smaak, omdat er ook nog suiker wordt toegevoegd aan de cocktail kunt u er een scheutje vodka bij doen om de smaak meer te neutraliseren.

 Geen shaker? Gebruik dan bijv. een reiskoffiebeker of 2 glazen waarvan de 1 net iets kleiner is dan de ander zodat de randen in mekaar schuiven

 Shaken or stirred?" Als je schud smelt het ijs meer dan wanneer je roert, dit zorgt voor een zachtere cocktail.

 Zin in wat extra speciaals, probeer eens één van de variaties op de Caipirinha 43;

  • Caipivinho,  bij deze variant wordt wijn gebruikt.

  • Sakerita, hierbij wordt sake gevoegd.

  • De heiße Capi een Duitse veriant waarbij het ijs wordt vervangen door heet water.

         
   

Recept

  1. Snij de limoen in stukjes en stop hem in de beker.
  2. Voeg daarna afhankelijk van uw eigen smaak eetlepels suiker toe.
  3. Pers de stukjes limoen samen met het suiker, zodat deze goed met elkaar mengen.
  4. Schenk de liquor 43 in het glas, en voeg de ijsblokjes toe.
  5. Roer het even goed door elkaar, en proost !