Cadenheads Classic

70 cl

Cadenheads Classic

70 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 29,95
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Inhoud 70 cl
Soort Bloemen Gin, Zoete Gin
Alcohol % 50 %
Merk Cadenheads
Herkomst Verenigd Koninkrijk
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

Cadenheads Classic is de 50% procent variant van de Old Raj Gin, met de zelfde smaken en kleurstoffen, is dit weer een voortreffelijke gin van Cadenheads. De Distilleerderij Gigant is goed bezig, en heeft zijn set van Old Raj Gin uitgebreid voor de mensen die houden van sterke Gin. Het belangrijke element Saffraan is ook weer aanwezig met zijn mooie gele kleurtje.

Net als zijn broertje Old Raj Gin Red, is de oudere broer goed te mixen met martini en tonic. En ook hier valt te experimenteren met diverse cocktails, geniet van elk percentage alcohol en laat je ontvoeren door de heerlijke Perzische Smaken en geuren van Saffraan!

Geschiedenis

Geproduceerd bij een van de oudste bottelaars van single malt in Aberdeen, is Cadenheads Old Raj Gin met veel ervaring ontwikkeld. 130 jaar voorafgaand aan ervaring, was het bedrijf van William Cadenhead verhandeld van hetzelfde terrein naar Netherkirkgate in Aberdeen. Het bedrijf floreerde en na een kleine 10 jaar werd hij geholpen door zijn schoonbroer George Duncan.

In 1858 overleed Duncan waarna meneer Cadenhead besloot zijn achternaam te gebruiken voor het bedrijf. Er is niet veel bekend meer van George Duncan, hij begon met werken in een oude garen fabriek toen hij nog jong was en daar kreeg hij ook veel aanzien en respect van collega’s en zijn baas. Vandaar uit werd hij opzichter in het garen sortering ’s afdeling bij Maberly & Co. Dit deed hij tot ongeveer 1853 toen gin hij bij zijn schoonbroer in dienst tot zijn dood in 1858.

Meneer Cadenhead was naast zijn hobby als distilleerder ook nog poëet, en hij werd een bekend Engelsman en geliefd burger in de maatschappij die bij alle lokale evenementen wel betrokken was. Een paar jaar voor hij overleed heeft hij het bedrijf verkocht aan J & A Mitchell & Co Ltd. Eigenaren van de Springbank Distilleerderij een van Schotlands oudste distilleerderijen die nog steeds deels gerund wordt en in bezit is door verre nabestaande van zijn oprichter. De naam Cadenheads is een grote naam in de Whisky wereld, en de huidige eigenaren hebben het assortiment en producten ratio uitgebreid. Zij houden zich nog steeds aan de traditionele regels en methodes waar het bedrijf mee begon in 1842.