Bushmills Artist ´ s Reserve 15 years

€ 350,00

Direct leverbaar !

Bushmills Artist's Reserve 15 years old single malt Irish whisky is een zeer bijzondere en gelimiteerde whisky die maar in 350 flessen is uitgebracht. De whisky heeft een rijpingsproces ondergaan op single sherry cask's. In de fraaie houten box zit niet alleen een 70cl fles van deze bijzondere whisky maar ook een kaart waar de tasting notes in het duits zijn geschreven en als extratje een bijzondere tekening van de oude potstills.

Geschiedenis:

De Bushmills whiskey is de oudste whiskey ter wereld. De stokerij die werd gevestigd in de plaats Bushmills, kreeg van King James I in 1608 een licentie om te distilleren. Pas in 1784 werden ze een geregistreerd handelsmerk. Na tientallen moeilijke jaren kochten de Ierse zakenmannen Jame McColgan en Patrick Corrigan uit Belfast in 1880 het bedrijf, en werd zo een goed draaiende zaak. Door deze ontwikkeling konden ze op meerdere plekken in Ierland gaan distilleren. De originele gebouwen van Bushmills werden in 1885 getroffen door een verwoestende brand, maar de distilleerderij werd snel weer opgebouwd.

In 1890 maakte de distilleerderij, geopereerd door de S.S. Bushmills, een reis over de Atlantische Oceaan om Bushmills whiskey’s te leveren in Amerika. Ze werden in Philadelphia en New York gevestigd, voordat dat ze nog mondialer gingen in Singapore, Hong Kong, Shanghai (China) en Yokohama (Japan). Vroeg in de jaren negentig was de Verenigde Staten een belangrijke industrie voor Bushmills. De “ American Prohibition” had een grote opkomst en werd een groot gevaar de Ierse whiskey’s, maar Bushmills wist te overleven. Wilson Boyd, toenmalig directeur van Bushmills, voorspelde de ondergang van Prohibtion en had veel winkels met whiskey die klaar waren om te exporteren.

Na de tweede wereldoorlog werd het bedrijf overgenomen door Isaac Wolfsen en in 1972 werd het weer gekocht door de Ierse distilleerders. Dat betekende dat de Ierse distilleerders controle kregen over de productie van alle Ierse whiskey’s. In 2005 werd het bedrijf verkocht aan Diageo voor maar liefst 200 miljoen euro . Dat is een groot bedrijf die meerder bekende dranken onder hun hoede heeft, zoals Smirnoff en Johnny Walker. Diageo begon ook een groot reclamecampagne voor de Bushmills whiskey om het merk bekender te maken op de markt.

Meer informatie
Locatie Market2
Merk Bushmill's
Inhoud 70 cl
Alcoholpercentage 56 %
Leeftijd 15
Land Schotland
Toebehoren Cadeau
Type whisky Irish
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Bushmills Artist ´ s Reserve 15 years
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.