Bundaberg Australiën

70 cl

Bundaberg Australiën

70 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 21,95
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Inhoud 70 cl
Leeftijd Niet Vermeld
Alcohol % 37 %
Soort Bruine Rum
Merk Bundaberg
Herkomst Australië
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

De best verkochte rum van Australië; Bundaberg Rum. Geproduceerd in Queensland, ook wel bekend als dé suikerriet regio van het eiland. Men maakt op basis hiervan haar rum, rum die vervolgens 2 à 3 jaar rijpt in Amerikaanse eikenhouten vaten.

Wat betreft de smaak is het een karaktervolle rum met een rijke smaak met hints van melasse-mout. Het is een rum die heerlijk gemixt kan worden met bijvoorbeeld cola of ginger ale.

Geschiedenis
Bundaberg Rum is ontstaan doordat de lokale suikerfabrieken niet wisten wat ze moesten doen met het afval melasse nadat de suiker werd geëxtraheerd (het was zwaar, moeilijk te transporteren en de kosten waren zelden de moeite waard). Totdat er op 1 augustus 1885 een vitale bijeenkomst werd gehouden in het Royal Hotel om te bespreken dat ze winst konden maken door het distilleren. Zo ontstond er een Vennootschap en begonnen ze met een kapitaal van £5000.

Samuel Johnston vestigde de eerste industrie in 1868 maar de activiteiten van de Bundaberg Distilling Company vonden plaats in 1888.
Bundaberg Rum werd voor het eerst geproduceerd in 1889 maar van 1907-1914 en 1936-1939 werd de productie gestaakt na een branding. In die tussentijd distilleerde Bundaberg Company verworven flessen en vaten van Waterview rum, een industrie in bezit van Samuel Johnston. Hij verkocht ze aan Bundaberg zodat ze het verlies van een reeks gebeurtenissen konden herstellen.
In 1961 introduceerde het bedrijf de ijsbeer als mascotte om te laten zien dat de rum van de koudste chill kon afweren.
In 2000 werd de Bundaberg Rum bedrijf en distilleerderij verkocht aan de Britse bedrijf Diageo.