Bruichladdich Rocks

€ 49,95

Direct leverbaar !

Bruichladdich Rocks is een whisky die speciaal is gemaakt om te drinken met ijs, vandaar de naam “Rocks”, geïntroduceerd in 2007 om de Bruichladdich lijn te versterken. Op de neus heeft hij een fris bouquet met zachte rode vruchten die zijn overgoten met siroop van zachte gemoute gerst. De smaak is gevuld met wijntonen die fijntjes worden afgewisseld met de tonen van gemoute gerst en eiken. Goed in balans met een mooie combinatie van smaken zoals rode kers, aardbei en diverse kruiden. De finish is pittig en zacht met een ziltig karakter.

Geschiedenis:

Bruichladdich is een distilleerderij die werd gebouwd in 1881 door de gebroeders Harvey, in deze periode was de vraag naar whisky in zowel de Verenigd Koninkrijk als daar buiten erg hoog . De Harvey ’s waren echte whisky liefhebbers, die meer dan een eeuw al eigendom waren van 2 distilleerderijen. De drie broers besloten om hun kennis en passie te combineren, waardoor er een 3e Harvey distilleerderij  ontstond. Robert (23 jaar) was goed in ontwerpen, John (31 jaar) had het meeste ervaring in de distilleerderijen en William (32 jaar) had het geld. 
De distilleerderij werd gebouwd aan de Rhinns aan de westkust van het eiland Islay. De distilleerderij kende zoals vele andere een bewogen geschiedenis, waardoor de distilleerderij een aantal keren is gesloten. In de jaren tussen 1939 en 2000 werd er daardoor ook vaak gewisseld van eigenaar.
In 2001 zijn Murray & McDavid eigenaar geworden van de distilleerderij Bruichladdich.

Bruichladdich was precies het tegenovergestelde van een Islay boerderij distilleerderij normaal zou zijn. Met behulp van beton en nieuw gepatenteerd bouwmateriaal, was dit een moderne, speciaal gebouwde distilleerderij.

Bruichladdich bewijst met zijn manier van whisky productie dat een distilleerderij niet afhankelijk hoeft te zijn van een standaard botteling, die jaar in jaar uit geproduceerd wordt. De nieuwe geproduceerde whisky’s die de distilleerketels verlaat, heeft een zoete, elegante marsepein-achtig karakter. Bruicladdich gebruikt voor haar whisky’s water afkomstig van het Bruichladdich Reservoir.
Bruichladdich whisky is altijd non-chillfiltered en niet gekleurd. 

 

Meer informatie
Merk Bruichladdich
Inhoud 70 cl
Alcoholpercentage 46 %
Leeftijd Niet vermeld
Land Schotland
Streek Islay
Type whisky Single Malt
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.