Bruichladdich 1991 Gordon and Macphail

€ 167,00

Direct leverbaar !

Bruichladdich 1991 Gordon and Macphail is een pracht van een Single Malt whisky, uit de regio Islay. Op de neus zijn er duidelijke geuren van vers gemaaid gras aanwezig, koffie en turf. In de mond is deze whisky vol van smaak met tonen van vers fruit zoals peren en appels. De adronk is middellang, peperig en rokerig.

Bruichladdich is een distilleerderij die werd gebouwd in 1881 door de gebroeders Harvey, in deze periode was de vraag naar whisky in zowel de Verenigd Koninkrijk als daar buiten erg hoog . De Harvey ’s waren echte whisky liefhebbers, die meer dan een eeuw al eigendom waren van 2 distilleerderijen. De drie broers besloten om hun kennis en passie te combineren, waardoor er een 3e Harvey distilleerderij  ontstond. Robert (23 jaar) was goed in ontwerpen, John (31 jaar) had het meeste ervaring in de distilleerderijen en William (32 jaar) had het geld. 

De distilleerderij werd gebouwd aan de Rhinns aan de westkust van het eiland Islay. De distilleerderij kende zoals vele andere een bewogen geschiedenis, waardoor de distilleerderij een aantal keren is gesloten. In de jaren tussen 1939 en 2000 werd er daardoor ook vaak gewisseld van eigenaar.
In 2001 zijn Murray & McDavid eigendom geworden van de distilleerderij Bruichladdich.

Bruichladdich was precies het tegenovergestelde van een Islay boerderij distilleerderij normaal zou zijn. Met behulp van beton en nieuw gepatenteerd bouwmateriaal, was dit een moderne, speciaal gebouwde distilleerderij.

Bruichladdich bewijst met zijn manier van whisky productie dat een distilleerderij niet afhankelijk hoeft te zijn van een standaard botteling, die jaar in jaar uit geproduceerd wordt. De nieuwe geproduceerde whisky’s die de distilleerketels verlaat, heeft een zoete, elegante marsepein-achtig karakter. Bruicladdich gebruikt voor haar whisky’s water afkomstig van het Bruichladdich Reservoir.
Bruichladdich whisky is altijd non-chillfiltered en niet gekleurd.


Gordon & Macphail is een onafhankelijke bottelaar en distilleur van Schotse whisky, het familiebedrijf is opgericht in 1895 en gevestigd in Elgin, Schotland. Sinds de oprichting heeft men meer dan 350 verschillende bottelingen uitgebracht van meer dan 70 verschillende distilleerderijen.

Het bijzondere van de Gordon & Macphail colectie is dat zij de bottelingen niet verwateren, iets wat vele andere wel doen om het alcoholpercentage naar beneden te krijgen. Bij G&M wordt het ruwe distillaat direct en onverdund in vaten gelegd om te rijpen, het resultaat is een whisky met de volle smaak zoals die van origine bedoeld was!

Meer informatie
Locatie WH10
Merk Bruichladdich
Land Schotland
Leeftijd Niet Vermeld
Inhoud 70 cl
Gewicht 1.3000
Alcoholpercentage in % 56
Streek Islay
Bottelaar whisky Gordon Macphail
Type whisky Single Malt
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Bruichladdich 1991 Gordon and Macphail
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.