Brugse Zot Cadeaubox

€ 17,95

Direct leverbaar !

Statiegeld: € 0,40

Brugse Zot is een heerlijke lokaal bier uit Brugge, dit mooi bier zit nu in een prachtig cadeauset met de twee varianten van Brugse Zot en het mooie hoge bierglas van het merk met mooie gekleurde opdruk.

Brugse Zot Dubbel is een donker bruin bier dat is gebrouwen met zes verschillende soorten speciale mout. Hierdoor heeft het bier een uniek en rijk aroma waarin de geur van honing, amandel, chocolade en zelfs bruine suiker in voorkomt. Dankzij de Saaz hop uit Tsjechiëis er een complex palet van geroosterde mout te vinden met een unieke en bittere toets. Heerlijk om te combineren met wildstoofpotjes, diverse kazen en desserts met pure chocolade.

Brugse Zot Blond is een natuurlijk bier dat word gebrouwen van alleen de beste ingrediënten. De smaak heeft tonen van noten en sinaasappel en is licht bitter. Met een goudblonde kleur en een rijke schuimkraag is het bier niet alleen populair in Bruggemaar ook ver daarbuiten. Er zijn vier verschillende moutsoorten en twee hopvariëteiten gebruikt bij het brouwen.

De legende van Brugse Zot

De naam Brugse Zot gaat terug naar de tijd dat Maximiliaan van Oostenrijk heerser word van de Nederlanden in 1482. De bewoners van Brugge kunnen het echter niet goed met hem vinden door de hoge belastingen en de onvrede die veel opstanden veroorzaakt. Als de vorst in 1488 naar Brugge komt om een opstand tegen te houden, word hij gevangen genomen door de Bruggelingen. Als hij weer is vrijgelaten, neemt hij wraak door feesten en jaarmarkten te verbieden. Om hem wat te kalmeren, word er in Brugge een bonte stoet gehouden in zijn naam en laten feestvierders en zotten voorbijtrekken. Als ze achteraf toestemming vragen aan de keizer om opnieuw feesten en jaarmarkten te mogen houden antwoord hij; ‘Sluit alle poorten van Brugge en je hebt een zothuis!’

Meer informatie
Locatie G1
Statiegeld € 0,40
Inhoud 132 cl
Alcoholpercentage 7.5 %
Land Belgie
Brouwerij De halve Maan
Type bier Bruin / Dubbel
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Brugse Zot Cadeaubox
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.