Brigand Tripel

33 cl

Brigand Tripel

33 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 1,89
Excl. € 0,10 statiegeld
  • Vanaf 24 voor € 1,80 per stuk
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Inhoud 33 cl
Land Belgie
Type Bier Tripel
Alcohol % 9,0 %
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

Brigand Tripel is een sterk en krachtig blond bier dat hergist op fles. Brigand had eerst een amberkleurige uitstraling maar door het gebruik van bleek-en pilsmout en moutaroma’s is het nu helderblond. Het volmondige bier heeft lichte moutaroma’s, met een licht hoppig, kruidige smaak en een afdronk met een aanwezige hopbitterheid. De naam ‘Brigand’ is te danken aan de Vlaamse strijders die tijdens de Boerenkrijg hebben gevochten. Dit was een Zuid-Nederlandse boerenopstand in 1798 gericht tegen de Franse bezetting. Het bier is perfect te drinken uit het Brigand bierglas! Brouwerij van Honsebrouck brouwt nog meer heerlijke bieren zoals het Bacchus Kriekenbier en Oud Bruin.

Brouwerij van Honsebrouck

De oprichter van Brouwerij van Honsebrouck is Amandus van Honsebrock. Hij kocht in 1811 een boerderij en richtte daar ook een brouwerij op. Na zijn plotselinge overlijden neemt zijn zoon Emile het werk over en verhuist in 1900 naar Ingelmunster waar hij samen met zijn vrouw de brouwerij opricht genaamd Sint-Jozef.

Paul en Ernest van Honsebrouck, de zonen van Amandus, nemen de brouwerij over als 3e generatie. Zij leggen zich toe op de bieren van lage gisting: bock, export en pils.

In 1986 koopt de familie van Honsebrouck het kasteel van Ingelmunster en kondigt 3 jaar later het Kasteelbier Donker aan, gebaseerd op de bekende abdijbieren. In 1995 word het Kasteel-assortiment uitgebreid met een Tripel, in 2007 met Kasteel Rouge, in 2008 met een Blond en in 2013 met Hoppy.