Brenne French Single Malt Whisky Cuvee Speciale

70 cl

Brenne French Single Malt Whisky Cuvee Speciale

70 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 38,95
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Merken Brenne
Land Frankrijk
Leeftijd Niet vermeld
Inhoud 70 cl
Alcohol % 40 %
Type Single Malt
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

Brenne French Single Malt Whisky Cuvee Speciale is een mooie donker amberkleurige whisky met een mooi comples fruitig aroma, banaan, appel, vanille en kruidnagel komen mooi naar boven met in de smaak ook weer de fruitigheid die je overvalt, sinaasappelschil en iets meer een kruidige note met een hint van chocolade. De na smaak is heerlijk zoet van het fruit en vanille maar niet voor lange duur.

Geschiedenis:

Allison Patel en haar man Nital deelden beide een passie voor eten en drinken wat hun heeft ondergedompeld in culturen van over de hele wereld. Door hun vele bezoeken aan wijnkelders, lokale markten en distilleerderijen tijdens hun reizen hebben ze een goede smaak weten te ontwikkelen. Hun favoriete categorie was toch wel de whisky, vaak belden Nital zijn vrouw tijdens zijn zaken reizen om te vertellen over bijzondere whisky’s die hij had geproefd. Na een aantal jaren nam Allison het heft in eigen hand en begon met het opzetten van een import / export bedrijf met dit als uiteindelijke doel!

Tijdens het verkennen van de wereld van de whisky’s zagen ze al snel dat het tijd was voor iets nieuws, Allison die geconfronteerd werd met een producent van Cognac  die was begonnen met het destilleren van een unieke Single Malt op zijn boerderij in het hart van Cognac, Frankrijk. Bij het proeven van het distillaat wist zij meteen dat het iets bijzonders was.  Zij besloten te gaan samenwerken en het recept verder te verbeteren.

Brenne Whisky wordt gemaakt van graan tot whisky in het hart van Cognac, Frankrijk in zeer beperkte batches. Brenne is officieel gelanceerd op 1 oktober 2012 in New York.