Bowmore Surf

€ 39,95

Direct leverbaar !

Bowmore Surf is een Bowmore die bol staat van warme smaken als rook, eikenhout en honing. Bowmore Surf is een rijke en volle whisky die op voortreffelijke wijze is gebalanceerd door gebruik te maken van ingrediënten als zeezout en citroen. Op de neus bevat deze whisky zoute aroma's van turf en zeewier die opgevolgd worden door smaken van peper, rood fruit, citroen en zeezout. De afdronk is warm en lang van honing, zeewier en zeezout. 
Een lekkere whisky voor een gezellige avond in het weekend of na een dag lang werken, met Bowmore Surf komt u ongetwijfeld tot rust!

 

Bowmore is een distilleerderij die meer dan twee eeuwen geleden werd opgericht, dit werd gedaan in het jaar 1779 door David Simpson op het eiland Islay. Deze distilleerderij was de eerste geregistreerde distilleerderij op Islay en is nu één van de oudste . Het eiland Islay ligt ten zuidwesten van Schotland. De Bowmore distilleerderij staat in de gelijknamige plaats, dit is tevens ook de hoofdstad van het eiland en ligt aan de zeearm Loch Indaal. Het milde klimaat en de rijke veengronden maken het ideaal voor het maken van whisky en ondanks het feit dat een populatie van niet veel meer dan 3000 is, is het toch de thuisbasis van niet minder dan acht distilleerderijen. Islay heeft een lange en rijke geschiedenis. De eerste bewoner van dit eiland was rond 7500 voor Christus, deze bewoners waren de jagers & verzamelaar. Bowmore komt uit het Gaelic, ‘Bow’ betekent baai en ‘More’ betekent groot. De betekenis duidt dus op de grote baai Lach Indaal, waar Bowmore aan is gelegen. Bowmore bleef in de handen van de Familie Simpson tot 1937. Na vele overnames is in 1994 Morrison Bowmore Ltd. In handen van de Japanse whiskyfirma Suntory, die voor 100% eigenaar is van de distilleerderij Bowmore.

Islay Malts staan bekend om hun vettige rokerigheid, Bowmore is hiervan geen uitzondering. Bowmore is altijd zorgvuldig bezig met het roken van de mout in een turf gestookte oven, net zoals onze voorouders deden meer dan 200 jaar geleden. In de stillhouse van Bowmore staan twee wash stills en twee spirit stills, allen op stroom verwarmd. De zes washback zijn van Oregon Pine en staan in één rij. Bij Bowmore worden nog steeds drie moutvloeren gebruikt, hier komt ongeveer 30% van het mout vandaan, het overige deel komt van het vaste land. De new spirit rijpt op sherry- en bourbon vaten, maar er worden ook refills gebruikt. Het water voor de productie is afkomstig van regenwater uit de heuvel, het water stroomt over de turfhoudende grond door en door het gegraven kanaaltje met de naam ‘’Distillerie Lade’’.Een groot gedeelte van de procuctie word verkocht als Single Malt, maar Bowmore is ook onderdeel van verschillende blends, waaronder Kind Pride, Black Bottle en Islay Legend.

De Bowmore distilleerderij is de meest bezochte distilleerderij van het eiland.

Meer informatie
Locatie WH 12
Merk Bowmore
Inhoud 100 cl
Alcoholpercentage 40 %
Leeftijd Niet vermeld
Land Schotland
Streek Islay
Type whisky Single Malt
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Bowmore Surf
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.