Bombay Sapphire klein

€ 15,95

Direct leverbaar !

Bombay Sapphire Klein is van  zijn grotere editie  ’s werelds best verkochte gin, en dat is ze niet zonder reden want er zijn maar weinig dranken die zo fenomenaal en uitzonderlijk zacht zijn, en niet te vergeten complex en wel gebalanceerd als Bombay Sapphire. Van daar dan ook deze kleinere versie voor mensen die behoefte hebben aan een voortreffelijk snel tussendoortje. zie ook (de east editie)  (100 cl normaal)

Deze Gin wordt in meer dan 120 landen verkocht en is op een blend gebaseerd die uit de beste, natuurlijke ingrediënten bestaat die men vinden kon. Een mix van 10speciaal geselecteerde met de hand geplukte kruiden en specerijen die afkomstig zijn van verschillende continenten. Zo komt het zoethout uit China, de Jeneverbessen uit Toscane Italië, de amandelen en citroenen uit Spanje, de staartpeper bessen uit Java en het koriander uit Marokko.

Je begrijpt dus wel dat erg veel energie, moeite en liefde in dit product zit. Naast zijn topkwaliteit is ook het vakmanschap, kwaliteit en ervaring van de distilleerder van groots belang. Maar aangezien Bombay Sapphire al sinds 1987 gedronken wordt, beschikken ze over een overvloed aan ervaring en hebben ze het recept in de loop der jaren flink kunnen verfijnen. Er zijn zelfs mensen die deze smaak omschrijven als een soort van kunst.

Bombay Sapphire is een karakteristieke gin die smaakt zoals geen ander. Vandaar dat het ook een voortreffelijke score van 92 behaald heeft van de Beverage Testing Institute. En nu komt het mooie van dit alles, bij Drankgigant kunt u deze gin kopen tegen een voortreffelijke prijs!

Bij de distilleerderij zijn ze gepassioneerd over het produceren van de beste gin die er mogelijk te maken valt. Dat is de reden waarom Bombay Sapphire zo uniek is. Terwijl gewone Jenevers hun kruiden rechtstreeks laten koken om de geest van hun smaak te bereiken, wordt de smaak van Bombay Sapphire gemaakt door een proces genaamd ‘’Vapour Infusion’’.

De 10 kostbare kruiden die in de Bombay Sapphire Gin gebruikt worden, worden gescheiden in geperforeerde koperen manden gehouden. Wanneer de verwarmde dampen stijgen, komen de kenmerkende smaken en aroma’s van de kruiden vrij. Het resultaat hiervan is een complexe aromatische vloeistof die een bredere maar ook meer evenwichtige smaak bevat, die kan worden aangezien tot een moderne klassieker.

Geschiedenis

Bombay Sapphire’s verhaal begint in 1761 met Thomas Dakin, de zelfde man als bij de Black Death Gin. Op zijn 24 kocht Thomas Dakin in Engeland, Warrington in de Bridge Street een pand dat veel potentie bood voor distilleerderij. Omdat er alleen distilleerderijen waren in het centrum van Engeland hadden ze veel mogelijkheden in vraag naar het product, ook hadden ze een makkelijke vlotte toegang tot de haven in Liverpool en daarmee een poort naar nieuwe rijkdommen en ideeën geopend.

Vanwege de toonaangevende technologie die waar ze al over beschikte en de reguliere reizigers onderweg naar Manchester de haven enzovoort was het de ideale plek om zijn destillatie imperium te starten.

Dakin begon zijn bedrijf echter niet met het creëren van Bombay Sapphire die zou pas 200 jaar later op de markt komen. Het begon allemaal met Warrington Gin. In de daarop volgende jaren, begin 19e eeuw, bleef de Dakin familie hun jenever maar aanpassen aan nieuwe technologieën en probeerde doorbraken te ontwikkelen in destillatie technieken.

In 1831 kocht de familie als een van de aller eerste een nieuwe koperen destillatie ketel genaamd in het Engels: a ‘’Carterhead’’ still. Het was deze vitale doorbraak die de jenever onderscheidde van anderen.

Ongeveer 30 jaar later verkochten de Dakin’s hun imperium aan Gilbert en John Greenall. Samen met hun recept voor de, wat ze toen hadden, dry gin en hun warrington gin groeide het imperium uit tot wat we nu kennen als een van de grootste destillatie imperiums uit het Verenigd Koninkrijk.

Cocktails

BOMBAY SAPPHIRE BRAMBLE

Speciaal dankzij Bombay’s wereldberoemde barman Dick Bradsell, wordt het Bramble beschouwd als een van de meest significante gin cocktails van de afgelopen 50 jaar. Een fantastisch fruitige cocktail met een delicaat evenwichtige smaak, een moderne klassieker!

50ml Bombay Sapphire

20ml verse Citroen sap

1 theelepel poedersuiker

15ml bessen likeur - Crème de Mure / Chambord / Crème de Cassis

1 zwarte bessen

Citroen schijfjes

Verbrokkeld ijs.

Methode

Voeg de Bombay Sapphire, citroensap en poedersuiker samen toe in een korte glas of beker en roer goed met een stirrer of lepel. Vul het glas aan met verbrokkeld ijs. Besprenkel de bessen likeur over de top en kijk hoe het zich een weg baant door de drank als een druppel inkt in water. Bijvullen met meer ijs en wat zwarte bessen erbij met een schijfje citroen. Et voilà!

 

BOMBAY SAPHIRE PEACH ELDERFLOWER COLLINS

De Collins is geliefd om zijn gelijke flexibiliteit bij drinkers en barmannen. Gebruik je fantasie om een draai aan alle smaken en seizoenen te geven en zie waar jouw experiment je mee naar toe neemt.

Ingrediënten

• 50ml Bombay Sapphire

• Sap van een halve citroen

• 15ml vlierbloesemsiroop

• Een derde van een verse perzik of 20 ml witte perzik puree

Methode

Plet de perzik in een glas. Meng het eerst met het citroensap voordat je het toevoegt aan alle andere ingrediënten en roer het met ijs. Garneer het met een partje perzik en genieten maar

Meer informatie
Merk Bombay
Inhoud 50 cl
Land Verenigd Koninkrijk
Gewicht 1.0000
Alcoholpercentage in % 40
Soort gin Kruidige Gin
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Bombay Sapphire klein
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.