Bols Strawberry

50 cl

Niet meer leverbaar

€ 6,95
Plus
Minus
 • VEILIG ONLINE BETALEN

Omschrijving

Een combinatie van de beste natuurlijke ingrediënten, dat is Bols Strawberry. Gedistilleerd van verfrissende citrus fruit en echt aardbeiensap met een prachtige rode kleur die in alle facetten doet denken aan zongerijpte aardbeien.

Enkele andere merken van Lucas Bols zijn: 

- Bokma
- Galliano
- Vaccari
- Hartevelt
Coebergh
- Pisang Ambon
Gold strike
Hoppe
Henkes Jenever

Geschiedenis

Het is allemaal begonnen toen de familie Bols in 1575 begon met het stoken van likeuren in Amsterdam in hun kleine stokerij genaamd ‘Het Lootsje’. Het bedrijf groeide al snel en is verhuisd naar een nieuwe locatie.

In 1652 werd Lucas Bols geboren, hij maakte van het kleine bedrijfje uit Amsterdam, een internationaal bedrijf.

Ondanks dat het likeuren assortiment uitbreidde, begon Lucas Bols in 1664 ook met het stoken van jenever. In die tijd werd jenever al genuttigd door het volk. Tijdens de VOC tijd was Lucas Bols een grootaandeelhouder. Op die manier kon hij goed aan de kruiden en specerijen komen die het bedrijf nodig had om de producten te kunnen stoken. In 1678 werd Lucas Bols bewindvoerder van het bedrijf.

De laatste mannelijke erfgenaam van de familie Bols stierf in 1816. Daardoor werd het bedrijf, inclusief de 250 recepten, verkocht. Één voorwaarde van de verkoop was dat het bedrijf de naam ‘Bols’ moest behouden.

In 1820 ontwikkelde Bols een nieuw jeneverrecept. Doordat deze jenever is verscheept naar de VS heeft de jenever een grote rol gespeeld tijdens de Amerikaanse cocktailcultuur in de 19e eeuw. In 1862 schreef Jerry Thomas een boek met cocktailrecepten. 1 op de 4 cocktails werd gemaakt met behulp van Hollandse jenever.

Toen Bols in de eerste helft van de 19e eeuw voor de tweede keer werd doorverkocht kreeg het pas meer internationale bekendheid. Het was niet mogelijk om het gebouw uit te breiden in Amsterdam, dus verhuisde het bedrijf in 1969 naar Nieuw-Vennep.

Bols introduceerde in 1989 zijn eerst wodka. Een zachte wodka met een licht accent aan het eind. Bols Vodka kreeg in 2010 de Superior Taste Award.

Bols is weer onafhankelijk door een managementbuy-out en keert terug naar Amsterdam (niet de distilleerderij). In 2007 openen ze De Bols Bartending Academy. Dit is de grootste bartendersopleiding van Europa. Jaarlijks worden er zo’n 3000 professionals opgeleid.

Naast de bartendersopleiding, opent Bols ook ‘House of Bols Cocktail & Genever Experience’. Als bezoeker krijg je hier een spectaculaire tour door de wereld van cocktails, jenevers en het merk Lucas Bols. Jaarlijks komen er zo’n 50.000 bezoekers van over de hele wereld op deze tour af.

De Jenever die in 1820 werd geïntroduceerd en die een belangrijke rol speelde bij de ontwikkeling van de cocktailcultuur in de VS, werd in 2008 geherintroduceerd. De klassieke cocktails kunnen weer bereid worden zoals in de 19e eeuw.

De distilleerderij keert in 2014 weer terug naar hartje Amsterdam, vlak bij de Rozengracht waar de familie bols in 1575 is begonnen met het maken van likeuren.

2015 is het jaar waarin Bols zijn 440 jarige bestaan viert en ook terugkeert naar de Amsterdamse beurs. Lucas Bols is de oudste stokerij ter wereld.

Naast het eigen merk ‘Bols’, worden er ook andere merken geproduceerd zoals: Damrak Gin, Vaccari Sambuca en Galliano.

Meer informatie

 • Locatie
  A-17-04-03
 • Merk
  Bols
 • Land
  Nederland
 • Leeftijd in jaren
  Niet Vermeld
 • Inhoud
  50 cl
 • Gewicht in KG
  1.000000
 • Alcoholpercentage
  24
 • Smaak
  Aardbei
 • Kleur van de drank
  Roze
 • Soort likeur
  Bols
 • Materiaal Fles
  Glas
 • EAN:
  8716000965325

Schrijf uw eigen review
Uw waardering

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.