Bluecoat Gin Barrel Reserve

€ 37,95

Direct leverbaar !

Bluecoat American dry gin barrel aged is een bijzondere vat gelagerde gin die diepe en robuste smaken met zich mee draagt. De Americaanse pracht wat normaal al een zeer bijzondere gin is word momenteel ook uitgebracht in deze speciale barrel aged uitgave en wil consumenten laten proeven wat echte vat lagering inhoud. De veelal kruidige uitgeballanceerde smaak met iets cirtus erin is niet heel anders dan de normale uitgave maar wel veel intenser en rijker. 

Bluecoat wordt gedistilleerd in een met de hand gemaakte koperen pot still. Een echte batch destillatie, de werkwijze vereist heel langzame opwarming van de pot. Dit zorgt weer voor maximale scheiding onder de acoholen. Hierdoor verdwijnen alle onzuiverheden zodat alleen het zuiverste over blijft voor ons. Het resultaat hiervan is een gin die zo intens glad is en versterkend. U kunt de gladheid en versterkende kracht vergelijken met die van de Ciroc Peach zijn afdronk. vandaar dat men er geen genoeg van kan krijgen. Kortom heel populair, revolutionair maar vooral superieur in zijn karakter!

Geschiedenis

Vernoemd naar de blauwe kleren van de Amerikaanse militie tijdens de revolutie en gedistilleerd in een traditionele koperen pot still, een exceptioneel gladde gin. De producenten in Philadeplhia begonnen met distilleren in 2005 en maakten deel uit van een kleine maar wel steeds groter wordende beweging van ambachtelijke stokers in de VS. Deze relatief recente golf van kleine stokers begonnen met hun merken en producten zoals Bluecoat  internationale aandacht erkenning te verdienen. Hun werk en  continue groei zijn nog veel indrukwekkender als je beseft dat het maar een groep was van minder dan 10 mensen.

Het is interessant om te zien dat Philadelphia Distilling heeft gekozen voor een unieke, zoals de meeste gins, smaak want er zit wel degelijk jeneverbes als bases maar door onder andere verschillende citrus extracten zo te bewerken dat dit de jeneverbes overtreft! Het moet gezegd worden dat Bluecoat niet afhankelijk is van jeneverbes, als staat deze wel centraal.  De term die zij gebruiken waarmee ze zich beschrijven ´american dry´ is meer op zijn plaats dan de ´New western dry´ term die aviation gebruikt. Er is goed over alles na gedacht om dit tot een succes te laten leiden, en nu kunnen we wel zeggen dat het ze is gelukt!

Meer informatie
Merk Bluecoat
Land Verenigde Staten
Inhoud 70 cl
Gewicht 1.4000
Alcoholpercentage in % 47
Soort gin Kruidige Gin, Overig
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Bluecoat Gin Barrel Reserve
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.