Bluecoat Dry American

Waardering:
60% of 100
€ 34,95

Direct leverbaar !

Bluecoat American dry gin is een Amerikaanse droge gin. Uniek in smaakprofiel en zeer onovertroffen in karakter. In Amerika, Philadelphia Pensylvania, waar het geproduceerd wordt is het vijf maal gedistilleerd, hoog kwaliteit alcohol, hoog kwaliteit smaak, hoog kwaliteit drank. Bluecoat american dry gin  is ambachtelijk gedistilleerd met behulp van organische jeneverbessen, waardoor het aardse, kruidige tinten krijgt in combinatie met een mix van organische Amerikaanse schillen van citrus vruchten en andere organische plantaardige ingrediënten. Het resultaat is een gin waardige drank die voldoet aan de term American premium net als de Brooklyn gin.

Bluecoat wordt gedistilleerd in een met de hand gemaakte koperen pot still. Een echte batch destillatie, de werkwijze vereist heel langzame opwarming van de pot. Dit zorgt weer voor maximale scheiding onder de acoholen. Hierdoor verdwijnen alle onzuiverheden zodat alleen het zuiverste over blijft voor ons. Het resultaat hiervan is een gin die zo intens glad is en versterkend. U kunt de gladheid en versterkende kracht vergelijken met die van de Ciroc Peach zijn afdronk. vandaar dat men er geen genoeg van kan krijgen. Kortom heel populair, revolutionair maar vooral superieur in zijn karakter!

Geschiedenis

Vernoemd naar de blauwe kleren van de Amerikaanse militie tijdens de revolutie en gedistilleerd in een traditionele koperen pot still, een exceptioneel gladde gin. De producenten in Philadeplhia begonnen met distilleren in 2005 en maakten deel uit van een kleine maar wel steeds groter wordende beweging van ambachtelijke stokers in de VS. Deze relatief recente golf van kleine stokers begonnen met hun merken en producten zoals Bluecoat  internationale aandacht erkenning te verdienen. Hun werk en  continue groei zijn nog veel indrukwekkender als je beseft dat het maar een groep was van minder dan 10 mensen.

Het is interessant om te zien dat Philadelphia Distilling heeft gekozen voor een unieke, zoals de meeste gins, smaak want er zit wel degelijk jeneverbes als bases maar door onder andere verschillende citrus extracten zo te bewerken dat dit de jeneverbes overtreft! Het moet gezegd worden dat Bluecoat niet afhankelijk is van jeneverbes, als staat deze wel centraal.  De term die zij gebruiken waarmee ze zich beschrijven ´american dry´ is meer op zijn plaats dan de ´New western dry´ term die aviation gebruikt. Er is goed over alles na gedacht om dit tot een succes te laten leiden, en nu kunnen we wel zeggen dat het ze is gelukt!

Meer informatie
Merk Bluecoat
Inhoud 70 cl
Land Verenigde Staten
Gewicht 1.4000
Alcoholpercentage in % 46
Soort gin Citrus Gin, Kruidige Gin
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Bluecoat Dry American
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.