Blue Ribbon Essential London Dry Gin

70 cl

Blue Ribbon Essential London Dry Gin

70 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 28,95
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Inhoud 70 cl
Soort Kruidige Gin
Alcohol % 40 %
Merk Blue Ribbon
Herkomst Verenigd Koninkrijk
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

Blue Ribbon Essential London Dry Gin, een gin van kwaliteit, Blue Ribbon is net als de Hayman's 1820 gin maar liefst 5 maal gedistilleerd en volledig gebaseerd op graan. De distillatie is voltrokken middels een specialistische wijze, de zogenaamde bain-maire manier, een proces waarbij 14 botanische ingrediënten zijn gebruikt. Enkele ingrediënten die naar voren komen op delicate, verleidelijke wijze zijn tijm, koriander en Jamaicaanse peper. Een uitzonderlijke combinatie die dan ook leidt tot een uitzonderlijk resultaat.

Blue Ribbon heeft een heldere kleur met een zilveren gloed die omringd wordt door frisse, kruidige aroma's met aardse tonen die gevolgd worden door tijm, peper en zoete bessen met hints van citrusvruchten. De smaak begint zacht en wordt langzaam aan droger met een hoofdtoon van lavendel, tijm en witte peper die een zalige, zachte kruidigheid aan het geheel meegeven.

Een gin met een puur en verwarmend karakter die zuiver en droog afsluit, een afsluiting die zeer lang aanhoudt en na minuten zachtjes wegvloeit. Een prachtige gin die heerlijk weg drinkt, een echte aanrader.

 Geschiedenis

 Blue Robbon past in het zelfde rijtje als Bombay en Monkey gin, deze gin zijn recept stamt af uit de 20e eeuw. Niet precies bekend is hoe het tot stand is gekomen dat mensen deze gin steeds meer gingen drinken. In de jaren negentig is er veel commotie rondom dit bedrijf geweest. Het werd verkocht uiteindelijk en kwam in de handen van een zaken man die al meerdere distilleerderijen had. Tegenwoordig is het echt een top kwaliteit gin. Zeker de moeite waard door zijn delicate en originele aroma´s die weg vloeien door het gehemelte! Een aanrader voor de liefhebbers. Maar ook voor de onbekende drinker.