• Voor 17:00 uur besteld = morgen in huis*
  • Verzending NL / BE € 6.95 per bestelling
  • Alle prijzen incl. BTW
  • Meer dan 14.000 artikelen online!
  • Uitgebreide betalings- mogelijkheden
  • Deskundige helpdesk 7 dagen per week bereikbaar

Aanbod whisky blijft stijgen

21 aug. 2013 14:40:00

Het blijft maar toenemen met nieuwe whisky uit de gehele wereld, dagelijks komen er nieuwe Whisky's, whiskey's en bourbons uit alle windstreken richting Nederland en België om de markt aan te vullen ! Wij Drankgigant.nl hebben inmiddels al een aanbod van 1500 verschillende soorten uit voorraad leverbaar en hierbij komen komende maanden nog zeker 100 to 250 soorten bij. Naar verwachting zullen dit vooral varianten zijn in het jongere sigment omdat de vraag naar nieuw erg groot is. Het oude en exclusieve sigment is welliswaar perfect van kwaliteit ( Schots ) maar word ook steeds prijziger. 

Talisker heeft afgelopen maanden ook met hetzelfde idee 2 speciale uitgaves gedaan ( Talisker Storm / Talisker Port Ruige ) twee redelijk standaard whisky met een laatste lagering op andere of bijzondere vaten wat ze speciaal maakt en ze doet opvallen. Deze trend zal naar verluiding toenemen en zal ten koste gaan van de dure en speciale soorten.  Zo ziet men bij Macallan die oude voorraden sterk dalen en zetten in op nieuwe soorten met bijzonder doel, naar verluiding word ( volgens Macallan distillery ) de leeftijd minder belangrijk en zonder deze aanduiding veel makkelijker een prachtig exemplaar te maken met mogelijk jonger materiaal maar met een betere "matching". Met deze betere "matching"geven ze aan dat bepaalde oude whisky's nog steeds worden verwerkt maar met een speciale whisky die minder oud zou zijn een betere balans te vinden zou zijn. ( Verkoop praat of waarheid ? )

De markt is sinds 2010 enorm in opkomst sinds internet stunters een marktaandeel proberen te bemachtigen en dure speciale soorten tegen markt comforme prijzen aanbieden op internet en dus voor iedereen. Deze trend speeld nog steeds en word nog steeds gezocht naar soorten die alleen voor importeurs beschikbaar zijn. Naar onze mening is dit een tijdelijke strijd die men in de wereld van internet en vrije markt moeilijk ofwel niet 100% kunnen beheren. 

Tevens is de markt met whisky-likeur of infused whisky enorm in trek, onlangs kwam Famous Grouse met een serie blended whisky's infused met Spice, Vanilla en Citrus. Hip beetje nieuw en niet direct een hit, maar leuk voor een betaalbare fles is het zeker. De extra smaak toevoeging is bij velen leuk en een alternatief voor het weekend, voor de echte liefhebber van goede whisky is het een aanfluiting en word niet al te best ontvangen, sommige geven aan dat het helemaal geen whisky meer is. Jack daniels Honey en Jim beam honey zijn begin dit jaar al met een whisky likeur als alternatief voor een bourbon gekomen en scoren zeker 200% hiernee, de markt hiervoor is hip, nieuw en erg groot. Iedereen kan zo'n whisky ( likeur ) drinken en geeft een dure en luxe gevoel bij jonge en vooral Johnnie Walker drinkers. 

Al met al een enorme opkomst en bijzonder taffereel na jaren van stoffige whisky bewaren en verzamelen. Een markt die bijzonder snel gaat en 200% in beweging is maakt het spannend en speciaal voor dagelijke updates en vernieuwingen.

Geplaatst in Nieuws Informatie door

Jaine

Post Comments

Verstuur reactie
* Verplichte velden