Whiskynamen, hoe spreek je ze uit en wat betekenen ze?

Whisky.. zo lekker als het smaakt, klinkt het vaak ook heel interessant. De namen van Whisky merken of distilleerderijen zijn altijd mooi, maar wel zo dat je denkt: “Hoe spreek ik het eigenlijk uit?” Je weet het niet, je hebt geen zin om het op te zoeken en dus maak je er maar iets moois van. Dit is iets wat voor de meesten van ons wel herkenbaar is. Maar als je dan toch even de moeite neemt om het op te zoeken en uit te vogelen, kom je er toch achter dat je de namen al heel je leven lang of al jarenlang verkeerd uitspreekt.

Moet je dan bij iedere whisky merk gaan zoeken op Google hoe je het uitspreekt? Dat is natuurlijk gekkenwerk, want het kost veel te veel tijd en moeite. Daarom hebben wij het voor jullie uitgezocht. Voortaan kan je met volle overtuiging aan je familieleden en vrienden vertellen hoe je de namen nou wél uitspreekt, wanneer je door de Drankgigant loopt.

Om het nog interessanter te maken, kan je er ook nog eens bij vertellen wat de betekenis nou is van bijvoorbeeld, Glengoyne of Auchentoshan. “Augen tosjan?” Dat is vanaf nu verleden tijd! Vanaf nu zeg je altijd zelfverzekerd: “Och-n-tosh-n”!

Aberfeldy

 A-ber-feldy  Uit de mond van de Pheallaidh
Aberlour  Ebber-louwer  Monding in de Klaterstroom
A'bunadh  A-boon-arh  Oorsprong
Auchentoshan  Och-n-tosh-n  Hoek van het veld
Glengoyne  Glen-gooi-n  Vallei van de wilde ganzen
Glenfiddich  Glen-fi-die  Vallei van de herten
Lagavulin  Lag-a-voel-in  Dal waar de molen is
Laphroaig  La-froig  Inham aan de uitgestrekte baai
Tomatin  To-maat-in  Heuvel van de jeneverbessenstruiken
Tomintoul  Tom-in-tau-wel  Heuvel in de vallei

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.