Help! Welke tonic heb ik nodig?

Zoals elke Gin & tonic liefhebber jou zal vertellen, de juiste tonic vinden voor je G&T is zeer belangrijk! Het bestaat immers uit ¾ deel van jou drankje. Je kan de duurste gin in huis halen om indruk te maken op vrienden en familie, maar combineer je deze met de verkeerde tonic dan zal je daar absoluut niks meer van merken.

Waar moet je dan vooral op letten bij het kopen van een tonic? Nou ten eerste, vermijd goedkope supermarkt merken. Dit klink heel erg uit de hoogte maar er zit een sterke kern van waarheid in. Deze bevatten over het algemeen meer suiker en overheersende florale aroma’s. Dit gaat jou gin overheersen en zal je niks meer van je gin te merken zijn.

Gelukkig zijn er tegenwoordig veel soorten en merken tonics beschikbaar wat het soms wel zeer overweldigend kan maken. Om te beginnen is het belangrijk om te onthouden: Smaken verschillen. Wat de een lekker vind, vind de ander niet te drinken. Dus wees open als het komt op experimenteren!

Merken zoals fever tree hebben verschillende soorten tonics in hun assortiment en kan het behoorlijk overweldigend maken om daar een keuze uit te maken. Bijvoorbeeld, premium tonics werken over het algemeen bij elke gin. Original classic, of  tonic 1724 zullen geen vreemde tonen aan jou G&T toevoegen.

Maar hoe zit dat met de rest? Laten we om te beginnen gin eerst is onder te verdelen in vier algemene hoofd categorieën: citrus, floraal, kruidig en als laatste zoet. Ieder met zijn eigen karakteristieken en dus tonics die deze complimenteren. Wat handig is om te weten als beginner:


Zo zijn er veel verschillende soorten gin die in meer dan een categorieën vallen en dus met meerdere tonics combineren. Kort om, G&T’s hebben vele verschillende eigenschappen waardoor ze heel erg veelzijdig kunnen zijn. Maar wees vooral niet geïntimideerd hierdoor en omarm de kans om er op los te experimenteren!  Voor die gene die al gelijk goed wil beginnen is er de Original Premium Tonic Water Multi Flavour Mix verkrijgbaar!

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.