Wat zijn cocktail bitters en waarom is het toch best handig om ze in huis te hebben?


Je hebt ze vast wel eens zien staan. Achter de toonbank van een drankzaak, bij je favoriete bar en natuurlijk bij ons op Drankgigant.nl, cocktail bitters! Maar wat zijn het eigenlijk en waarom zou je het in je cocktail gebruiken? Je kunt toch zeker wel aannemen dat je drankje goed op smaak wordt gebracht door de dranken die je er in gebruikt?

Dat is deels waar. Maar om uit te leggen waarom dit zo is moeten we even bij het begin beginnen. Cocktail bitters zijn ingredinten voor natuurlijke cocktails, gemaakt uit een neutrale alcohol die verder op smaak gebracht worden door bijvoorbeeld kruiden zoals kruidnagel en kaneel zoals bij de Angostura bitters.

Rond de 19e eeuw werden bitters gebruikt als geneeskrachtige tonic. Dit was een veelvoorkomende trend bij veel alcoholische dranken in die tijd. Gentroduceerd in 1824 door de Duitse chirurgJohann Gottlieb Benjamin Siegertin de stad Angostura, Venezuela. Maar tegenwoordig weten we beter en gebruiken we het voor een beter doeleinde! Angostura was een van de eerste en meest bekende bitters, samen met Peychaud's. Deze richten zich meer op kruiden en citrus.

Tegenwoordig, zoals met veel producten zijn er zo veel verschillende soorten en smaken. Neem bijvoorbeeld Fee brothers die smaken hebben zoals chocolade of walnoten. The Japanese bitters heeft ook bijzondere soorten in zijn opstelling, zoals Umami die hartige tonen aan jouw cocktail toevoegen.

Het is natuurlijk niet noodzakelijk om bitters te gebruiken bij je cocktail. Maar waarom zou je de kans mislopen om jouw cocktails nog meer smaak te geven? Vind ons gehele cocktail bitter assortiment hier bij Drankgigant.nl!

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.