• Voor 17:00 uur besteld = morgen in huis*
  • Verzending NL / BE € 6.95 per bestelling
  • Alle prijzen incl. BTW
  • Meer dan 14.000 artikelen online!
  • Uitgebreide betalings- mogelijkheden
  • Deskundige helpdesk 7 dagen per week bereikbaar

The Arran Single Malt The Bothy Quarter Cask

30 nov. 2015 10:00:00

The Arran Single Malt The Bothy Quarter Cask is een Multi-Vintage release van The Arran Malt die met The Bothy een eerbetoon brengt aan de kleine vaten die een grote rol hebben gespeeld in de Arran whisky handel in de 18e en 19e eeuw. De Arran Single Malt The Bothy Quarter Cask heeft gerijpt in first-fill ex Bourbon vaten voordat het werd overgebracht naar de secundaire rijping in kleinere quarter vaten die ook gemaakt zijn van de beste kwaliteit amerikaanse eik.

Deze whisky heeft een oud goud geel gekleurde kleur en een heerlijke warme neus met aroma's van sandelhout kruiden en geuren van de natuur. Heerlijke geuren van zoete moutige gerst en vochtig eikenhout met hinten van citroen die samen smelten met rietsuiker en hinten van cacao. Bij de eerste slok is deze whisky heerlijk zoet die zich vastpakt aan de gehemelte met een kick van rode chili en de heerlijke smaken van vers fruit als ananas, groene appels, geroosterde brioche en vanille-ijs maken deze dram mooi rond. De finish heeft een bloemig karakter die heerlijk blijft hangen in de mond. Een uitstekende whisky die vraagt om meer gedronken te worden!

Een limited edition waar maar 12.000 flessen wereldwijd van zijn gemaakt. In beperkte oplage verkrijgbaar!  Wees er snel bij!

Arran gebruikt een traditionele methoden voor het distilleren van haar whisky. Tijdens het distilleren worden er houten washbacks en koperen ketels gebruikt om de exacte methoden te kunnen gebruiken en te behouden. De locatie van deze distilleerderij ligt op een perfecte plek , deze plaats biedt het ideale water voor de productie van de whisky. Het water dat uit het meer Loch Na Davie komt stroomt dwars door de distilleerderij heen en  wordt gereinigd door graniet en verzacht door turf. Door de combinatie van frisse berglucht, een zilte zeebries en de warme golfstroom zijn perfect gebleken voor de rijping van deze overheerlijke malts.

De naam whisky mag pas gebruikt worden na dat hij een rijpingsproces van minimaal 3 jaar en 1 dag heeft ondergaan. Hierdoor is de distilleerderij Arran sinds 1998 pas een whiskyproducent. Om dat te vieren werd een gelimiteerde oplage voor de verkoop vrijgegeven, dit is een traditioneel gebruik.
Arran Single Malt wordt veel gebruikt in blended whisky’s zoals Loch Ranza en Holy Isle Cream Liquor.

Geplaatst in Nieuws Informatie door

Roland Reijerse

Post Comments

Verstuur reactie
* Verplichte velden