st George Whisky

The Englisch Whisky Co brengt voor de St. George’s Distillery een mooie serie uit van hun whisky’s. Een voor een worden ze chronologische genummerd onder de naam “ Chapter “ deze whisky’s worden stuk voor stuk gemaakt uit Engelse grondstoffen waardoor hij een Engels karakter heeft.

The Englisch Whisky Co brengt voor de St. George’s Distillery een mooie serie uit van hun whisky’s. Een voor een worden ze chronologische genummerd onder de naam “ Chapter “ deze whisky’s worden stuk voor stuk gemaakt uit Engelse grondstoffen.

De distilleerderij is gelegen vlakbij het stadje Norfolk waar de oprichter James en Andrew Nelstrop in december 2006 begonnen met distilleren, de eerste vier hoofdstukken of ook wel beter bekend  als “ chapter 1 tot en met chapter 4 “  zijn technisch gezien geen whisky daar zij niet hebben gerijpt voor de minimale periode van 3 jaar en 1 dag.

Ondertussen hebben zij al vele Chapters gemaakt en zijn ook in diverse vaten gerijpt, zo zijn er peated en unpeated; bourbon matured en sherry matured, Chapter 7 had zelfs een rum finish.

Drankgigant biedt een aantal van deze mooie whisky’s aan, de ene nog beter en mooier dan de andere maar door het gebruik van zuivere Engelse grondstoffen zijn het stuk voor stuk whisky’s met een Engels karakter.

Kijk hier voor alle whisky's van St. George!

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.