• Voor 17:00 uur besteld = morgen in huis*
  • Verzending NL / BE € 6.95 per bestelling
  • Alle prijzen incl. BTW
  • Meer dan 14.000 artikelen online!
  • Uitgebreide betalings- mogelijkheden
  • Deskundige helpdesk 7 dagen per week bereikbaar

Arend Belgisch Speciaalbier

14 okt. 2014 21:29:54

Arend bier word gebrouwen in de Belgische plaats Herzele. De naam is een eerbetoon aan de oprichter van de brouwerij die in 1886 is opgericht door Gustaaf de Ryck.

Bier brouwen was Gustaaf de Ryck’s lust en zijn leven en daarom kocht hij voor 5000 Belgische frank een boerderij tegenover de kerk van Herzele en trekt daarna naar het Duitse Bremen. Hier heeft hij het brouwersvak geleerd en bij thuiskomst worden de kuipen en koperen ketels afgeleverd en al snel vloeide het eerste bier rijkelijk door de Denderstreek. Tegen het eind van de 19e eeuw vloeide het eerste bier en bierbrouwerij “De Gouden Arend” was geboren. Gustaaf de Ryck probeert bierliefhebbend België te veroveren met een blond en bruin bier genaamd “Uitzet”.

Door de Eerste Wereldoorlog werden de activiteiten van de familiebrouwerij tijdelijk onderbroken. De ketels werden in beslag genomen en omgesmolten voor de oorlogvoering waardoor de tapkranen voor geruime tijd werden gesloten.

De deuren van brouwerij de Gouden Arend worden voor de tweede keer geopend als de krachten worden gebundeld in 1920. De brouwerij heeft voortaan een nieuwe naam en word “Brouwerij De Ryck” genoemd. Maar niet alleen de naam is nieuw, ook kondigt men een nieuw bier aan, een authentiek Special Belge-bier dat word gebrouwen met 4 zuivere ingrediënten; hop, mout, gist en water, dit is nu nog steeds zo. In het jaar 1938 sterft Gustaaf en de roerstok word doorgegeven aan zijn zoon Clément en zijn twee zussen. De neven, Gustaaf jr. en Paul de Ryck vormen de familiebrouwerij om tot een bvba.

Tegenwoordig staat één van de weinige vrouwelijke brouwers in België aan de roerkuip; An de Ryck. 120 jaar later en 4 generaties is de leiding nog steeds aan een familielid, een echt familiebedrijf.

Het totale bierassortiment van Brouwerij de Ryck bestaat uit 9 originele en op traditionele wijze gemaakte bieren. De bieren worden nog steeds met respect en authenticiteit gebrouwen.

Het heerlijke Tripel, Dubbel en Blond bier kunt u bij de Drankgigant bestellen voor hele scherpe prijzen!

Geplaatst in Nieuws Informatie door

Jonathan

Post Comments

Verstuur reactie
* Verplichte velden