• Voor 17:00 uur besteld = morgen in huis*
  • Verzending NL / BE € 6.95 per bestelling
  • Alle prijzen incl. BTW
  • Meer dan 14.000 artikelen online!
  • Uitgebreide betalings- mogelijkheden
  • Deskundige helpdesk 7 dagen per week bereikbaar

Signatory Unchillfiltered Collection

14 jan. 2016 11:35:55

De signatory unchillfiltered collection bevat whisky's uit Schotland van zeer bekende distilleerderijen die niet koel gefiltered zijn. Dit is gedaan, zodat ze niet verslechteren. Allen hebben een alcoholpercentage van minimaal 46% en hebben gerijpt voor een bepaalde periode op verschillende vaten, zoals; Hogshead, Sherry Butt, Bourbon vaten of op Refill Sherry.

Chill filtering is een proces om de meeste vetten en oliën die natuurlijk in de mout zitten te verwijderen om ervoor te zorgen dat er consistente smaken in hun mengels zitten. De Unchillfiltered Collection streeft ernaar om elk vat zijn eigen natuurlijke smaak en body te laten behouden.

Unchillfiltered whisky wordt vaak troebel wanneer het in aanraking komt met extreme kou of koud water, maar dat is normaal. Deze whisky wordt in het algemeen beschouwd als whisky in zijn puurste vorm met een geweldige textuur en smaak. 

Deze uitzonderlijke unchillfiltered whisky's zijn natuurlijk te koop bij Drankgigant,;

Signatory is een onafhankelijke bottelaar die gespecialiseerd is in zeldzame whisky’s, whisky’s die anders gebruikt zouden worden voor blended bottelingen. Bij Drankgigant.nl bieden we een groot aanbod aan van Signatory, een aanbod van vele Schotse distilleerders verdeeld over de;

  • Vintage serie
  • Unchillfiltered serie
  • Cask Strength serie 

Vrijwel alle bottelingen komen van single casks en het proces is erg arbeidsintenstief; labels worden handmatig op de flessen geplakt en ook met de hand verpakt. Een van de kenmerken van Signatory is dat men nooit kleurstoffen toevoegt aan de whisky, vele bottelaars voegen caramel toe voor een rijkere en diepere kleur maar dit tast tegelijkertijdhet karakter aan.

Signatory heeft zijn naam gemaakt door superieure bottelingen die tevens zeer stijlvol verpakt zijn. Iedere botteling bevat informatie over het vatnummer, de datum van distillatie en botteling en iedere fles is individueel genummerd. Een uniek product!

U bent altijd vrij om bij ons het individuele nummer van de fles bij ons op te vragen, zodat u er zeker van bent wat u precies van ons gaat ontvangen!

Geplaatst in Nieuws Informatie door

Roland Reijerse

Post Comments

Verstuur reactie
* Verplichte velden