• Voor 17:00 uur besteld = morgen in huis*
  • Verzending NL / BE € 6.95 per bestelling
  • Alle prijzen incl. BTW
  • Meer dan 14.000 artikelen online!
  • Uitgebreide betalings- mogelijkheden
  • Deskundige helpdesk 7 dagen per week bereikbaar

Signatory Cask Strength Collection

16 jan. 2016 11:57:41

De cask strength collection bevat whisky's uit Schotland van zeer bekende distilleerderijen. Cask strength whisky's zijn gebotteld op vat sterkte. Wanneer de whisky's gebotteld worden krijgen ze simpelweg het alcoholpercentage van de whisky wat er op dat moment in het vat zit. Dit kan 46%, maar ook bijvoorbeeld 55%.  

Cask strength whisky's net als alle andere whisky's hebben natuurlijk ook gerijpt en deze hebben gerijpt voor een bepaalde periode op verschillende vaten, zoals; Hogshead, 1st Fill Sherry Butt, Bourbon vaten, Treated Butt of op Refill Butt Wine. Zoals bij de meeste cask strength whisky's geeft de extra alcohol meer smaak en een rijk mondgevoel. Een extra voordeel is dat er naar smaak water toegevoegd kan worden. Het word aangeraden om whisky's op vatsterkte wel eerst te verdunnen met een druppel water en dan met water naar smaak.

Deze uitzonderlijke cask strength whisky's zijn natuurlijk te koop bij Drankgigant,;

Signatory is een onafhankelijke bottelaar die gespecialiseerd is in zeldzame whisky’s, whisky’s die anders gebruikt zouden worden voor blended bottelingen. Bij Drankgigant.nl bieden we een groot aanbod aan van Signatory, een aanbod van vele Schotse distilleerders verdeeld over de;

  • Vintage serie
  • Unchillfiltered serie
  • Cask Strength serie 

Vrijwel alle bottelingen komen van single casks en het proces is erg arbeidsintenstief; labels worden handmatig op de flessen geplakt en ook met de hand verpakt. Een van de kenmerken van Signatory is dat men nooit kleurstoffen toevoegt aan de whisky, vele bottelaars voegen caramel toe voor een rijkere en diepere kleur maar dit tast tegelijkertijdhet karakter aan.

Signatory heeft zijn naam gemaakt door superieure bottelingen die tevens zeer stijlvol verpakt zijn. Iedere botteling bevat informatie over het vatnummer, de datum van distillatie en botteling en iedere fles is individueel genummerd. Een uniek product!

U bent altijd vrij om bij ons het individuele nummer van de fles bij ons op te vragen, zodat u er zeker van bent wat u precies van ons gaat ontvangen!

Geplaatst in Nieuws Informatie door

Roland Reijerse

Post Comments

Verstuur reactie
* Verplichte velden