• Voor 17:00 uur besteld = morgen in huis*
  • Verzending NL / BE € 6.95 per bestelling
  • Alle prijzen incl. BTW
  • Meer dan 14.000 artikelen online!
  • Uitgebreide betalings- mogelijkheden
  • Deskundige helpdesk 7 dagen per week bereikbaar

Rode, gele en zwarte wodka

4 jul. 2012 10:53:13

Wodka Soorten

Wodka is één van de meest populaire dranken op het moment, er bestaan dan ook een hoop verschillende soorten. In deze post licht ik beknopt 3 grote groepen uit die erg populair zijn op het moment, rode, zwarte en gele wodka. Groepen die voornamelijk populair zijn bij jongeren en in het uitgaansleven, het zijn wodka's met een lekker smaakje die tevens zeer geschikt zijn om te mixen met allerlei (fris)dranken...

 


 

Rode Wodka

Om te beginnen met rode wodka, deze worden meestal op smaak gebracht met sleedoornbessen of bloedsinaasappel.

Sleedoornbessen is een type fruit die ook wordt gebruikt voor de productie van gin en groeien uitsluitend op het noordelijke halfrond. Aan het eind van de herfst/begin van de winter worden deze geplukt, dan zijn ze het rijpste en smaken ze tevens het beste wat zich doorvertaald naar de drank. Bloedsinaasappels danken hun naam aan de kleur van hun vruchtvlees, wanneer je deze open snijdt lijkt het alsof de sinaasappel bloedt. Bloedsinaasappels zijn friszoet tot zoet van smaak en groeien voornamelijk op Sicilië, in Spanje en Israël.

 

De bekendste rode wodka is Puschkin Red die gebaseerd is op bloedsinaasappels, het is dan ook een segment dat vrijwel volledig door dit merk is opgebouwd. Puschkin Red wordt gevolgd door Eristoff Red en Iganoff Roter die op smaak zijn gebracht met sleedoornbessen. De laatste maanden zien we ook steeds vaker bestellingen voor bij komen van  Ursus Roter, een wat duurdere rode wodka die gekenmerkt wordt door zijn vollere smaak.

Sleedoornbes en Bloedsinaasappel

 

Een groot verschil tussen deze wodka’s is het alcoholpercentage, de rodka wodka van Ursus wordt gebotteld op 40% en die van Puschkin, Eristoff en Iganoff op ongeveer 20%.

Sinds kort hebben we ook de Absolut Raspberri mogen verwelkomen in ons assortiment van rode wodka’s, een drank die op smaak is gebracht met rijpe, sappige frambozen. Anders dan de standaard rode wodka’s maar minstens net zo lekker als je het ons vraagt!.

En last but not least, een rode wodka van eigen bodem; Amsterdam Republic Red. Een wodka die op smaak is gebracht met veenbessen en uitsluitend gebruik maakt van topkwaliteit ingrediënten, eentje die liefhebbers zeker een keer moeten proberen.

 

Zwarte bessen

Zwarte en Gele Wodka

Naast de bekende rode wodka hebben we ook nog de zwarte en gele wodka, dranken die op smaak worden gebracht met bessen of andere ingrediënten.

Puschkin neemt voor een groot deel deze groep op zich met Puschkin Black Sun en Puschkin Time Warp die op smaak zijn gebracht met respectievelijk zwarte bessen en cafeïne en taurine. Als alternatief voor Puschkin Black Sun hebben we ook Iganoff Black die niet met zwarte bessen maar met bosbessen op smaak is gebracht.

 


 

Puschkin Red Eristoff Red Iganoff Roter Ursus Roter Absolut Raspnerri Amsterdam Republic Red Iganoff Black Puschkin Black Sun Puschkin Time Warp
Geplaatst in Informatie door

Robert Riteco

Post Comments

Reacties zijn gesloten voor dit blogbericht