• Voor 17:00 uur besteld = morgen in huis*
  • Verzending NL / BE € 6.95 per bestelling
  • Alle prijzen incl. BTW
  • Meer dan 14.000 artikelen online!
  • Uitgebreide betalings- mogelijkheden
  • Deskundige helpdesk 7 dagen per week bereikbaar

Oktoberfest (Oktoberfeest)

16 sep. 2014 09:04:06

Het is weer zover, het Oktoberfest of Oktoberfeest begint op 20 September weer. Naar het jaarlijkse volksfeest van München gaan elk jaar meer dan vijf miljoen mensen en is het grootste bierfestival van de wereld. Het is een traditioneel feest dat elke eerste zaterdag na 15 september ingaat. Bij het Oktoberfest staan bier, wijn en gezelligheid op de eerste plaats.

Maar ook in Nederland wordt het Oktoberfeest gevierd. Wellicht niet zo groot als in Duitsland, maar zeker niet minder gezellig. Om u zo goed mogelijk de Duitse ervaring van het Oktoberfest te geven hebben wij een breed aanbod in de traditionele bierpul. Ook mogen de bieren natuurlijk niet ontbreken. Met ons brede assortiment in bieren kunnen wij u helpen in de sfeer te komen. Van onze traditionele Nederlandse bieren zoals Heineken, Jupiler en Amstel tot het Paulaner. Dit bier wordt gebrouwen in München en geschonken op het Oktoberfest.

Het Oktoberfest is al een jarenlange traditie. Het is begonnen in het jaar 1810 op de bruiloft van de prinses Theresia van Saksen-Hildburghausen en de kroonprins Lodewijk van Beieren. Het feest staat ter eren van de bruiloft tussen de prinses en de kroonprins. Normaal gesproken duurt het festival 16 dagen lang, maar er bestaat ook een kans dat het feest verlengd wordt naar hooguit 18 dagen. Dit vanwege de ‘Dag van de Duitse eenheid’ op 3 oktober. Van het jaar eindigt het feest op 5 oktober.

Geplaatst in Informatie door

Jacob Jobse

Post Comments

Verstuur reactie
* Verplichte velden